Château Pavie 2000

Château Pavie 2000 er en af de mest anerkendte og prestigefyldte vine fra Bordeaux. Denne vin stammer fra det legendariske Pavie-vingård, som i 2012 blev tildelt den eftertragtede "Premier Grand Cru Classé A" status, og 2000-årgangen er et sandt mesterværk, der fremviser både kraft og finesse.

Château Pavie 2000 er en kompleks og intens vin, hvor mørke frugter som sorte kirsebær og blommer spiller hovedrollen, mens subtile noter af krydderier, tobak og mineralske elementer bringer dybde og balance. Tanninerne er fine og silkebløde, hvilket giver en struktureret vin med en lang og vedvarende eftersmag. Denne årgang kombinerer det bedste af klassisk Bordeaux med et moderne præg, hvilket gør den til en vin, der både kan nydes i dag og opbevares i mange år fremover.

Château Pavie 2000 er fremstillet fra en blanding af Merlot, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, som er dyrket på de storslåede terrasser på Pavie-vingården. Vingården ligger i den kalkholdige jord i Saint-Émilion, hvilket giver vinene en unik mineralitet og elegance. Den omhyggelige vinifikation, som omfatter manuel høst og selektiv vinificering, sikrer en vin af højeste kvalitet.

Château Pavie 2000 er en af de mest anerkendte og prestigefyldte vine fra Bordeaux. Denne vin stammer fra det legendariske Pavie-vingård, som i 2012 blev tildelt den eftertragtede "Premier Grand Cru Classé A" status, og 2000-årgangen er et sandt mesterværk, der fremviser både kraft og finesse.

Château Pavie 2000 er en kompleks og intens vin, hvor mørke frugter som sorte kirsebær og blommer spiller hovedrollen, mens subtile noter af krydderier, tobak og mineralske elementer bringer dybde og balance. Tanninerne er fine og silkebløde, hvilket giver en struktureret vin med en lang og vedvarende eftersmag. Denne årgang kombinerer det bedste af klassisk Bordeaux med et moderne præg, hvilket gør den til en vin, der både kan nydes i dag og opbevares i mange år fremover.

Château Pavie 2000 er fremstillet fra en blanding af Merlot, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, som er dyrket på de storslåede terrasser på Pavie-vingården. Vingården ligger i den kalkholdige jord i Saint-Émilion, hvilket giver vinene en unik mineralitet og elegance. Den omhyggelige vinifikation, som omfatter manuel høst og selektiv vinificering, sikrer en vin af højeste kvalitet.

Første årgang fra Pavie blev skudt afsted i 1998, og allerede her høstede vinslottet 98 point hos Robert Parker for topvinen. Siden da, er det gået stærkt fremad på alle punkter for Pavie. Med 100-points-bedømmelser fra Parker til årgang 2000, 2005, 2009, 2010 og 2016, og i 2012 blev slottet forfremmet til 1er Grand Cru Classé A. Chateau Pavie ejer 37 hektar vinmarker i appellationen Saint-Emilion Grand Cru, som kan opdeles i tre tydeligt identificerede terroirer:

 - Kalkstensplateauet, der ligger omkring 85 meter over Dordogne, bestående af hvid kalkstensjord.

 - Skråningen, beliggende omkring 55 meter over Dordogne. Består af fin tekstureret brun kalksten. 

- Foden, beliggende omkring 35 meter over Dordogne, består af ler-kalksten jord i bunden af ​​skråningen og brun, storkornet jord.

Denne kombination nyder godt af forhold, der er yderst gunstige for vindyrkningen: god jord, fremragende solskin med dens behørige sydlige eksponering, naturlig dræning af jorden på grund af skråningen, og den meget lille frost, vingården får på grund af vestenvinden.

Vingården er manuelt bearbejdet i sin helhed. Teamet er ude blandt vinstokkene hele året rundt, og der lægges stor vægt på grøn høst. Der stræbes altid efter optimal modenhed. Druerne håndhøstes og transporteres til karhuset i små kasser til udvælgelse på dobbeltsorteringsborde. Denne proces består i at ofre en del af hver vinstoks drueklaser for at forbedre kvaliteten af ​​dem, der er tilbage. Dette efterlader velfordelte klaser af overlegen kvalitet på vinstokken med god luftcirkulation og soleksponering for at opnå en jævn modning. Der er ingen tvivl om, at god modenhed er en væsentlig faktor for en vins kvalitet.

Topvinen fra Château Pavie, er sammensat af 65% Merlot, som giver blødhed i vinen, 20% Cabernet Franc, som sikrer flot struktur i vinen og 15% Cabernet Sauvignon, som sikrer dybde og kompleksitet. Vinen modner i 18-32 måneder på 70-100% (alt efter årgangen) nye barrique-fade. 

Dette er kæmpestor Bordeauxvin, som er topanmeldt, og som kun bliver bedre med alderen. 

Faktablad
LandFrankrig
Producent Château Pavie
RegionBordeaux
DistriktSaint-Émilion
Årgang2000
Volume75CL
DruerCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
KategoriRødvin
Kollistørrelse12
KollitypeOWC

Robert Parker
What fun, excitement and joy it will be to compare the four perfect wines Perse has made in 2005, 2009, 2010 and, of course, the 2000, in 25 or so years. This wine is truly profound Bordeaux. Everything is in place – remarkable concentration and a beautiful nose of cedar and ripe blackcurrant and blackberry with some kirsch and spice box in the background. Lavishly rich, with slightly more structure and delineation than the more Rabelaisian 2009, this wine does show some serious tannins in the finish, and comes across as incredibly youthful. Of course, it's five years old, but it tastes more like a just-bottled barrel sample than a 2010. In any event, this wine is set for a long, long life and should be forgotten for at least another decade. Consume it over the following 75 or more years.