Château Pavie 2009

Robert Parker
Bottled the week before I arrived, the 2009 Pavie appears to have barely budged since I tasted it two years ago. Many experts consider this phenomenal terroir to be nearly as great as that of Ausone. Made from a classic blend of 60-70% Merlot, 20-25% Cabernet Franc and the rest Cabernet Sauvignon, this inky/blue/purple-colored blockbuster reveals wonderful notes of blackberries, crushed rocks, roasted meats, spring flowers, cedar, blueberries, graphite and a hint of vanillin. With extravagant fruit and high extract as well as a hint of minerality, this structured, massively intense effort is typical of all the luxurious, perfect or nearly perfect Pavies produced under the Perse regime (which began in 1998). While built for 40-50 years of cellaring, the softness of the vintage and its flamboyant style is slightly less apparent in the 2009 Pavie than in some of the other Perse wines. Anticipated maturity: 2020-2050+.

Første årgang fra Pavie blev skudt afsted i 1998, og allerede her høstede vinslottet 98 point hos Robert Parker for topvinen. Siden da, er det gået stærkt fremad på alle punkter for Pavie. Med 100-points-bedømmelser fra Parker til årgang 2000, 2005, 2009, 2010 og 2016, og i 2012 blev slottet forfremmet til 1er Grand Cru Classé A. Chateau Pavie ejer 37 hektar vinmarker i appellationen Saint-Emilion Grand Cru.
Vingården er manuelt bearbejdet i sin helhed. Teamet er ude blandt vinstokkene hele året rundt, og der lægges stor vægt på grøn høst. Der stræbes altid efter optimal modenhed. Druerne håndhøstes og transporteres til karhuset i små kasser til udvælgelse på dobbeltsorteringsborde. Denne proces består i at ofre en del af hver vinstoks drueklaser for at forbedre kvaliteten af ​​dem, der er tilbage. Dette efterlader velfordelte klaser af overlegen kvalitet på vinstokken med god luftcirkulation og soleksponering for at opnå en jævn modning. Der er ingen tvivl om, at god modenhed er en væsentlig faktor for en vins kvalitet.
Topvinen fra Château Pavie, er sammensat af 65% Merlot, som giver blødhed i vinen, 20% Cabernet Franc, som sikrer flot struktur i vinen og 15% Cabernet Sauvignon, som sikrer dybde og kompleksitet. Vinen modner i 18-32 måneder på 70-100% (alt efter årgangen) nye barrique-fade.

Dette er kæmpestor Bordeauxvin, som er topanmeldt, og som kun bliver bedre med alderen.

Robert Parker
Bottled the week before I arrived, the 2009 Pavie appears to have barely budged since I tasted it two years ago. Many experts consider this phenomenal terroir to be nearly as great as that of Ausone. Made from a classic blend of 60-70% Merlot, 20-25% Cabernet Franc and the rest Cabernet Sauvignon, this inky/blue/purple-colored blockbuster reveals wonderful notes of blackberries, crushed rocks, roasted meats, spring flowers, cedar, blueberries, graphite and a hint of vanillin. With extravagant fruit and high extract as well as a hint of minerality, this structured, massively intense effort is typical of all the luxurious, perfect or nearly perfect Pavies produced under the Perse regime (which began in 1998). While built for 40-50 years of cellaring, the softness of the vintage and its flamboyant style is slightly less apparent in the 2009 Pavie than in some of the other Perse wines. Anticipated maturity: 2020-2050+.

Første årgang fra Pavie blev skudt afsted i 1998, og allerede her høstede vinslottet 98 point hos Robert Parker for topvinen. Siden da, er det gået stærkt fremad på alle punkter for Pavie. Med 100-points-bedømmelser fra Parker til årgang 2000, 2005, 2009, 2010 og 2016, og i 2012 blev slottet forfremmet til 1er Grand Cru Classé A. Chateau Pavie ejer 37 hektar vinmarker i appellationen Saint-Emilion Grand Cru.
Vingården er manuelt bearbejdet i sin helhed. Teamet er ude blandt vinstokkene hele året rundt, og der lægges stor vægt på grøn høst. Der stræbes altid efter optimal modenhed. Druerne håndhøstes og transporteres til karhuset i små kasser til udvælgelse på dobbeltsorteringsborde. Denne proces består i at ofre en del af hver vinstoks drueklaser for at forbedre kvaliteten af ​​dem, der er tilbage. Dette efterlader velfordelte klaser af overlegen kvalitet på vinstokken med god luftcirkulation og soleksponering for at opnå en jævn modning. Der er ingen tvivl om, at god modenhed er en væsentlig faktor for en vins kvalitet.
Topvinen fra Château Pavie, er sammensat af 65% Merlot, som giver blødhed i vinen, 20% Cabernet Franc, som sikrer flot struktur i vinen og 15% Cabernet Sauvignon, som sikrer dybde og kompleksitet. Vinen modner i 18-32 måneder på 70-100% (alt efter årgangen) nye barrique-fade.

Dette er kæmpestor Bordeauxvin, som er topanmeldt, og som kun bliver bedre med alderen.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Château Pavie
RegionBordeaux
DistriktSaint-Émilion
Årgang2009
Volume75CL
DruerCabernet Franc
KategoriRødvin
Kollistørrelse12
KollitypeOWC
Robert Parker100