Pahlmeyer Proprietary Red 2014 0,75

1.649,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 1.299,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2290
1.649,00 Inkl. moms:
6 2290
1.649,00 Inkl. moms:
1.299,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Pahlmeyer 2014 Napa Valley 750
95 WineSpectator
94 Robert Parker
97 James Suckling

En af de helt store ikoniske Bordeaux blends fra Napa Valley, som også er kendt som Jayson Pahlmeyers ”California Mouton”. Det er vinen, der kick-startede det hele for Pahlmeyer tilbage i 1986 og skød ham direkte op blandt stjernerne.

Hele fem af de seks tilladte Bordeaux-druer indgår i Proprietary Red, som domineres klart af 87% Cabernet Sauvignon. De er blandet med 5% Merlot, 4% Malbec, 3% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot. Druerne kommer fra tre forskellige marker – Pahlmeyer Estate, Stagecoach og Rancho Chimiles. De får lov til at nyde livet på franske egefade – heraf 85% helt nye - i hele 20 måneder, før turen går til flaskerne.

I næsen finder du som i den bedste Bordeaux sød vanilje, cedertræ og solbær. I munden åbner sig masser af moden mørk og rød frugt sammen med usødet chokolade, lakrids, mørkristet kaffe og skifer. En vin der bliver ved og ved, men på mest elegante vis. Nyd den nu eller om 10 år … hvis du har rygraden til at vente så længe.

James Suckling 97 points

Wine Spectator 95 points

Parker 94 points
The 2014 Proprietary Red Wine is a blend of 87% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc and the rest Petit Verdot, Merlot and Malbec, again, showing slightly less depth than its two surrounding siblings, but beautiful pure fruit, silky, velvety tannins, a layered mouthfeel and deep blackcurrant and black cherry fruit intermixed with cedar wood, fruitcake and smoky oak. This is a terrific wine as well and it will be the fastest out of the gate in terms of evolution – drinking beautifully for the next 15+ years.

Pahlmeyer er med god grund et af de absolut mest berømte vinnavne fra Napa Valley. Manden bag er Jayson Pahlmeyer, der er født i det nordlige Californien og gjorde stor karriere som advokat … men interessen for vin og drømmen om egen vinproduktion hev ham til sidst væk fra retssalene og ud i vinmarkerne.

I starten producerede Pahlmeyer og hans team rødvin på basis af opkøbte druer altid af højeste kvalitet. Det gjorde de ualmindeligt godt … så godt at den første vin - 1986 Pahlmeyer Proprietary Red – fik hele 94 points af Robert Parker.

1989 var første år, Pahlmeyer producerede chardonnay. Succesen blev så stor, at årgang 1991 var udsolgt med det samme. En filmproducent fra Hollywood, der ville have vinen med i en film, gik derfor i første omgang forgæves. Men til sidst fik han fat i nogle flasker, så Demi Moore kunne forføre Michael Douglas med Pahlmeyer Chardonnay i blockbuster-filmen Afsløring. Hvis filmen Sideways nærmest fik tilintetgjort vindrikkernes lyst til merlot, så fik Afsløring efterspørgslen på Pahlmeyer til at eksplodere.

Siden 1999 haft egne marker – både i Napa Valley og i Sonoma. Det har i endnu højere grad gjort det muligt at producere vinene helt efter Pahlmeyers eget hoved – rigtigt godt hjulpet på vej af Californiens helt store ikoner såsom David Abreu og Helen Turley.

Glæd dig til nogle af de største og mest intense vinoplevelser fra Californien – skabt af livslyst, mod, hårdt arbejde og amerikansk drøm, når den er bedst.