Pahlmeyer Jayson Sauvignon Blanc 2018 75CL

375,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 295,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6079
375,00 Inkl. moms:
6 6079
375,00 Inkl. moms:
295,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Pahlmeyer 2019 Sonoma County 75CL

En helt fantastisk Sauvignon Blanc fra det storslåede Sonoma County, som var det første område i Californien, der blev dyrket vin i. Winemaker Bibiana Gonzalez Rave har begået en frisk og yderst elegant Sauvignon Blanc … assisteret på bedste vis af terroir, regn og sol, som fandt perfekt sammen i 2018. Sauvignon Blanc-druerne blev håndsorteret og forsigtigt presset som hele klaser. Vinen blev gæret og lagret på neutrale franske egetræstønder for at fremhæve den smukke syre i frugten, samtidig med at dens kompleksitet forbedres. Du mødes af lyse pære -og hvide ferskenaromaer med tropiske noter af ananas og antydninger til friske afskårne blomster. Ganen er ren og fokuseret med sprøde grønne æble noter og en rig, rund gane med våd flint på den lange finish. 

Pahlmeyer er med god grund et af de absolut mest berømte vinnavne fra Napa Valley. Manden bag er Jayson Pahlmeyer, der er født i det nordlige Californien og gjorde stor karriere som advokat … men interessen for vin og drømmen om egen vinproduktion hev ham til sidst væk fra retssalene og ud i vinmarkerne.

I starten producerede Pahlmeyer og hans team rødvin på basis af opkøbte druer altid af højeste kvalitet. Det gjorde de ualmindeligt godt … så godt at den første vin - 1986 Pahlmeyer Proprietary Red – fik hele 94 points af Robert Parker.

1989 var første år, Pahlmeyer producerede chardonnay. Succesen blev så stor, at årgang 1991 var udsolgt med det samme. En filmproducent fra Hollywood, der ville have vinen med i en film, gik derfor i første omgang forgæves. Men til sidst fik han fat i nogle flasker, så Demi Moore kunne forføre Michael Douglas med Pahlmeyer Chardonnay i blockbuster-filmen Afsløring. Hvis filmen Sideways nærmest fik tilintetgjort vindrikkernes lyst til merlot, så fik Afsløring efterspørgslen på Pahlmeyer til at eksplodere.

Siden 1999 haft egne marker – både i Napa Valley og i Sonoma. Det har i endnu højere grad gjort det muligt at producere vinene helt efter Pahlmeyers eget hoved – rigtigt godt hjulpet på vej af Californiens helt store ikoner såsom David Abreu og Helen Turley.

Glæd dig til nogle af de største og mest intense vinoplevelser fra Californien – skabt af livslyst, mod, hårdt arbejde og amerikansk drøm, når den er bedst.