Pahlmeyer Jayson Pinot Noir Sonoma Coast 2014 75CL

499,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 399,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 3143
499,00 Inkl. moms:
6 3143
499,00 Inkl. moms:
399,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Pahlmeyer 2014 Sonoma County 750
91 Tasting Panel

Fantastisk Pinot Noir fra det storslåede Sonoma County, som var det første område i Californien, der blev dyrket vin i. Winemaker Bibiana Gonzalez Rave har begået en frisk og yderst elegant vin … assisteret på bedste vis af terroir, regn og sol, som fandt perfekt sammen i 2014.
En smuk rubinrød farve er første indtryk vinen af vinen … men snart efter svæver mørke kirsebær, hindbær, tranebær, violer og lavendel op fra glasset … afsluttet af salvie og et strejf af frisk citronskal. En vin i fuldendt balance og med et ikke uvæsentligt glimt i øjet.

Pahlmeyer er med god grund et af de absolut mest berømte vinnavne fra Napa Valley. Manden bag er Jayson Pahlmeyer, der er født i det nordlige Californien og gjorde stor karriere som advokat … men interessen for vin og drømmen om egen vinproduktion hev ham til sidst væk fra retssalene og ud i vinmarkerne.

I starten producerede Pahlmeyer og hans team rødvin på basis af opkøbte druer altid af højeste kvalitet. Det gjorde de ualmindeligt godt … så godt at den første vin - 1986 Pahlmeyer Proprietary Red – fik hele 94 points af Robert Parker.

1989 var første år, Pahlmeyer producerede chardonnay. Succesen blev så stor, at årgang 1991 var udsolgt med det samme. En filmproducent fra Hollywood, der ville have vinen med i en film, gik derfor i første omgang forgæves. Men til sidst fik han fat i nogle flasker, så Demi Moore kunne forføre Michael Douglas med Pahlmeyer Chardonnay i blockbuster-filmen Afsløring. Hvis filmen Sideways nærmest fik tilintetgjort vindrikkernes lyst til merlot, så fik Afsløring efterspørgslen på Pahlmeyer til at eksplodere.

Siden 1999 haft egne marker – både i Napa Valley og i Sonoma. Det har i endnu højere grad gjort det muligt at producere vinene helt efter Pahlmeyers eget hoved – rigtigt godt hjulpet på vej af Californiens helt store ikoner såsom David Abreu og Helen Turley.

Glæd dig til nogle af de største og mest intense vinoplevelser fra Californien – skabt af livslyst, mod, hårdt arbejde og amerikansk drøm, når den er bedst.