Pahlmeyer Jayson Chardonnay 2018

695,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 595,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2292
695,00 Inkl. moms:
6 2292
695,00 Inkl. moms:
595,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Pahlmeyer 2018 Napa Valley 75CL
94 Tasting Panel

Nogle af Californiens bedste Chardonnay-druer kommer fra Pahlmeyer Estate, Atlas Peak og Wayfarer Estate. Det er druer fra de tre marker, som winemaker Kale Anderson har anvendt til Pahlmeyer Jayson Chardonnay … her i den fantastiske 2016-årgang. Pahlmeyer Jayson Chardonnay ligger på 85% nye franske egefade i 11 måneder og udvikler på det lille år en forrygende forestilling, der tåler mange gentagelser.

En smuk, lys, gylden farve slipper orangeblomst, akacieblomst, abrikos, kaprifolium, hvid pære, honningmelon og mandarin fri … før finalen sætter ind med grapefrugt, varm vanilje og ristede pekannødder.

Pahlmeyer er med god grund et af de absolut mest berømte vinnavne fra Napa Valley. Manden bag er Jayson Pahlmeyer, der er født i det nordlige Californien og gjorde stor karriere som advokat … men interessen for vin og drømmen om egen vinproduktion hev ham til sidst væk fra retssalene og ud i vinmarkerne.

I starten producerede Pahlmeyer og hans team rødvin på basis af opkøbte druer altid af højeste kvalitet. Det gjorde de ualmindeligt godt … så godt at den første vin - 1986 Pahlmeyer Proprietary Red – fik hele 94 points af Robert Parker.

1989 var første år, Pahlmeyer producerede chardonnay. Succesen blev så stor, at årgang 1991 var udsolgt med det samme. En filmproducent fra Hollywood, der ville have vinen med i en film, gik derfor i første omgang forgæves. Men til sidst fik han fat i nogle flasker, så Demi Moore kunne forføre Michael Douglas med Pahlmeyer Chardonnay i blockbuster-filmen Afsløring. Hvis filmen Sideways nærmest fik tilintetgjort vindrikkernes lyst til merlot, så fik Afsløring efterspørgslen på Pahlmeyer til at eksplodere.

Siden 1999 haft egne marker – både i Napa Valley og i Sonoma. Det har i endnu højere grad gjort det muligt at producere vinene helt efter Pahlmeyers eget hoved – rigtigt godt hjulpet på vej af Californiens helt store ikoner såsom David Abreu og Helen Turley.

Glæd dig til nogle af de største og mest intense vinoplevelser fra Californien – skabt af livslyst, mod, hårdt arbejde og amerikansk drøm, når den er bedst.