Pahlmeyer Chardonnay 2014 Magnum

2.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Pahlmeyer 2014 Napa Valley 150CL
94 Robert Parker

Ja, det er dén … en af verdens mest berømte vine udødeliggjort af Demi Moore og Michael Douglas i filmen Afsløring. Den er med rigtig god grund også med i Henrik Steen Andersens bog ”50 vine du skal smage før du dør”. Mange af de 49 andre finder du også her på siden. Dette kun nævnt for at hjælpe.

Druerne kommer fra nogle af Napas bedste marker - Pahlmeyer Estate og Atlas Peak. De plukkes om aftenen, hvor det er køligere og efter presning og 24 timer på ståltanke ender de 11 måneder på 95% nye franske egefade af bedste kvalitet.

Første indtryk er duften af citrontærte og orangeblomst sammen med liljer, akacie og nyristet toast. Herefter sætter en yderst harmonisk og kompleks smagsoplevelse ind med friske abrikoser, æbletærte, popcorn, karamel, vaniljebønner plus varme noter af nellike og muskatnød. Oplevelsen slutter i nogle af de længste rulletekster en vin kan have og bliver bare ved og ved. Smag den og få sat et af de helt store hakker.

Robert Parker 94P
The 2014 Chardonnay is light gold-colored with a greenish hue and beautiful, fresh tropical fruit flavors of pineapple, pear, honeysuckle and a touch of citrus. It is not as dense and concentrated as the 2013, but I love its vibrancy and beautiful subtleties and nuances. It is another top-notch effort from Pahlmeyer to drink over the next 7-8 years.

Pahlmeyer er med god grund et af de absolut mest berømte vinnavne fra Napa Valley. Manden bag er Jayson Pahlmeyer, der er født i det nordlige Californien og gjorde stor karriere som advokat … men interessen for vin og drømmen om egen vinproduktion hev ham til sidst væk fra retssalene og ud i vinmarkerne.

I starten producerede Pahlmeyer og hans team rødvin på basis af opkøbte druer altid af højeste kvalitet. Det gjorde de ualmindeligt godt … så godt at den første vin - 1986 Pahlmeyer Proprietary Red – fik hele 94 points af Robert Parker.

1989 var første år, Pahlmeyer producerede chardonnay. Succesen blev så stor, at årgang 1991 var udsolgt med det samme. En filmproducent fra Hollywood, der ville have vinen med i en film, gik derfor i første omgang forgæves. Men til sidst fik han fat i nogle flasker, så Demi Moore kunne forføre Michael Douglas med Pahlmeyer Chardonnay i blockbuster-filmen Afsløring. Hvis filmen Sideways nærmest fik tilintetgjort vindrikkernes lyst til merlot, så fik Afsløring efterspørgslen på Pahlmeyer til at eksplodere.

Siden 1999 haft egne marker – både i Napa Valley og i Sonoma. Det har i endnu højere grad gjort det muligt at producere vinene helt efter Pahlmeyers eget hoved – rigtigt godt hjulpet på vej af Californiens helt store ikoner såsom David Abreu og Helen Turley.

Glæd dig til nogle af de største og mest intense vinoplevelser fra Californien – skabt af livslyst, mod, hårdt arbejde og amerikansk drøm, når den er bedst.