Le Serre Nuove dell' Ornellaia 2019

Ikke på lager

Le Serre Nuove er Ornellaias 2. vin, der er lavet fra unge vinstokke. Kun de bedste druer bruges, altså dem som har udviklet sig mest optimalt i de respektive årgange og det betyder at druesammensætningen varierer fra år til år.

Vinen lagres på barriques (25% nye). Efter 12 måneder samles blendet og lagre yderligere 3 måneder på fade og sidst 6 måneder i flasken, inden frigivelse. i 2018 fremstillet med 33% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 17% Petit Verdot og 18% Cabernet Franc. Håndhøstede og sorterede druer, en mild knusning og lang maceration på skindene er alle kendetegn ved Ornellaias vinfremstilling, guidet af ejerne, Antinori-familien i Toscana

I næsen har vinen en fortryllende duft af søde, mørke bær med et strejf af cassis, cedertræ og læder. Meget velafbalanceret og elegant i munden, med en fyldig krop og bløde tanniner, tilbageholdte mineraltoner og en vidunderlig frisk og poleret frugt ledsager en bemærkelsesværdig finish. 

Brødrene Ludovico og Piero Antinori arbejdede side og side i vinproduktionen, og da deres vejen skiltes i 1980'erne grundlagde Ludovico vingården Tenuta dell' Ornellaia ved de bedst beliggende marker i Bolgheri - som nabo til til Sassicaia. Ludovico fik assistance fra anerkendte californiske vinekspert André Tchelistcheff. Oprindeligt plantede man i 1981 Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc, men siden er andre Bordeaux-druer som Cabernet Franc, Merlot og Semillon kommet til.

I dag er Ornellaias vinkonsulent den verdensberømte Michel Rolland fra Bordeaux. Ornellaia fremstår som et state-of-the-art vineri, hvor intet er overladt til tilfældighederne!

Le Serre Nuove er Ornellaias 2. vin, der er lavet fra unge vinstokke. Kun de bedste druer bruges, altså dem som har udviklet sig mest optimalt i de respektive årgange og det betyder at druesammensætningen varierer fra år til år.

Vinen lagres på barriques (25% nye). Efter 12 måneder samles blendet og lagre yderligere 3 måneder på fade og sidst 6 måneder i flasken, inden frigivelse. i 2018 fremstillet med 33% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 17% Petit Verdot og 18% Cabernet Franc. Håndhøstede og sorterede druer, en mild knusning og lang maceration på skindene er alle kendetegn ved Ornellaias vinfremstilling, guidet af ejerne, Antinori-familien i Toscana

I næsen har vinen en fortryllende duft af søde, mørke bær med et strejf af cassis, cedertræ og læder. Meget velafbalanceret og elegant i munden, med en fyldig krop og bløde tanniner, tilbageholdte mineraltoner og en vidunderlig frisk og poleret frugt ledsager en bemærkelsesværdig finish. 

Brødrene Ludovico og Piero Antinori arbejdede side og side i vinproduktionen, og da deres vejen skiltes i 1980'erne grundlagde Ludovico vingården Tenuta dell' Ornellaia ved de bedst beliggende marker i Bolgheri - som nabo til til Sassicaia. Ludovico fik assistance fra anerkendte californiske vinekspert André Tchelistcheff. Oprindeligt plantede man i 1981 Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc, men siden er andre Bordeaux-druer som Cabernet Franc, Merlot og Semillon kommet til.

I dag er Ornellaias vinkonsulent den verdensberømte Michel Rolland fra Bordeaux. Ornellaia fremstår som et state-of-the-art vineri, hvor intet er overladt til tilfældighederne!

Faktablad
LandItalien
Producent Ornellaia
RegionToscana
DistriktBolgheri Superiore
Årgang2018
Volume75CL
DruerCabernet Franc
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker
A blend of Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Petit Verdot, the 2019 Bolgheri Rosso Le Serre Nuove dell'Ornellaia shows a greater degree of focus and detail compared to the previous vintage that I tasted at the same time. This wine reveals the sharp contours and etched character of the Cabernet Franc, especially with black licorice and black pepper. The results are linear and pure. Elegant fruit notes of blackberry and dark currant add to the thick layering of the wine. I tasted this sample not long after bottling, and we can expect the wine to hit the market in September 2021.