Le Serre Nuove dell' Ornellaia 2021

SKU
9232
439,00 kr. v. 6 stk. 499,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1499,00 kr.
6499,00 kr.439,00 kr.

Le Serre Nuove er Ornellaias 2. vin, der er lavet fra unge vinstokke. Kun de bedste druer bruges, altså dem som har udviklet sig mest optimalt i de respektive årgange og det betyder at druesammensætningen varierer fra år til år.

Vinen lagres på barriques (25% nye). Efter 12 måneder samles blendet og lagre yderligere 3 måneder på fade og sidst 6 måneder i flasken, inden frigivelse. i 2018 fremstillet med 33% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 17% Petit Verdot og 18% Cabernet Franc. Håndhøstede og sorterede druer, en mild knusning og lang maceration på skindene er alle kendetegn ved Ornellaias vinfremstilling, guidet af ejerne, Antinori-familien i Toscana

I næsen har vinen en fortryllende duft af søde, mørke bær med et strejf af cassis, cedertræ og læder. Meget velafbalanceret og elegant i munden, med en fyldig krop og bløde tanniner, tilbageholdte mineraltoner og en vidunderlig frisk og poleret frugt ledsager en bemærkelsesværdig finish. 

Brødrene Ludovico og Piero Antinori arbejdede side og side i vinproduktionen, og da deres vejen skiltes i 1980'erne grundlagde Ludovico vingården Tenuta dell' Ornellaia ved de bedst beliggende marker i Bolgheri - som nabo til til Sassicaia. Ludovico fik assistance fra anerkendte californiske vinekspert André Tchelistcheff. Oprindeligt plantede man i 1981 Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc, men siden er andre Bordeaux-druer som Cabernet Franc, Merlot og Semillon kommet til.

I dag er Ornellaias vinkonsulent den verdensberømte Michel Rolland fra Bordeaux. Ornellaia fremstår som et state-of-the-art vineri, hvor intet er overladt til tilfældighederne!

Le Serre Nuove er Ornellaias 2. vin, der er lavet fra unge vinstokke. Kun de bedste druer bruges, altså dem som har udviklet sig mest optimalt i de respektive årgange og det betyder at druesammensætningen varierer fra år til år.

Vinen lagres på barriques (25% nye). Efter 12 måneder samles blendet og lagre yderligere 3 måneder på fade og sidst 6 måneder i flasken, inden frigivelse. i 2018 fremstillet med 33% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 17% Petit Verdot og 18% Cabernet Franc. Håndhøstede og sorterede druer, en mild knusning og lang maceration på skindene er alle kendetegn ved Ornellaias vinfremstilling, guidet af ejerne, Antinori-familien i Toscana

I næsen har vinen en fortryllende duft af søde, mørke bær med et strejf af cassis, cedertræ og læder. Meget velafbalanceret og elegant i munden, med en fyldig krop og bløde tanniner, tilbageholdte mineraltoner og en vidunderlig frisk og poleret frugt ledsager en bemærkelsesværdig finish. 

Brødrene Ludovico og Piero Antinori arbejdede side og side i vinproduktionen, og da deres vejen skiltes i 1980'erne grundlagde Ludovico vingården Tenuta dell' Ornellaia ved de bedst beliggende marker i Bolgheri - som nabo til til Sassicaia. Ludovico fik assistance fra anerkendte californiske vinekspert André Tchelistcheff. Oprindeligt plantede man i 1981 Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc, men siden er andre Bordeaux-druer som Cabernet Franc, Merlot og Semillon kommet til.

I dag er Ornellaias vinkonsulent den verdensberømte Michel Rolland fra Bordeaux. Ornellaia fremstår som et state-of-the-art vineri, hvor intet er overladt til tilfældighederne!

Faktablad
LandItalien
Producent Ornellaia
RegionToscana
DistriktBolgheri Superiore
Årgang2021
Volume75CL
DruerCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker
The 2021 Bolgheri Rosso Le Serre Nuove dell'Ornellaia is a nicely extracted and rich blend of Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Petit Verdot. This vintage is very generous, even opulent, with dark fruit that is framed by exotic spice, baking chocolate and softly toasted tones from French oak. The wine ends on a creamy note with vanilla and cinnamon. The oak needs a few more years to integrate.

Following a very productive 17 years at Masseto and Ornellaia, Estate Director Axel Heinz announced in March of this year that he was leaving his position. He will join Château Lascombes in Bordeaux as CEO. Axel was born in Germany, raised in France and established a brilliant winemaking career in Italy. "It makes it difficult to know which national soccer team to root for," he once joked with me. Under his time at Masseto and Ornellaia, the two brands grew in respective strength with individual identities. His new releases command some of the highest prices in Italian wine and are sought after by collectors worldwide. Axel oversaw the construction of the new Masseto winery, and he launched a second wine called Massetino (new vintages of both are reviewed here). Axel was quoted in the Italian press as saying, "Italy will stay in my heart forever, but it's time to go back to France."