Opus One 2003 75CL

3.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Opus One 2003 Napa Valley 75CL
94 Robert Parker

Robert Parker 94P
This blend of 91% Cabernet Sauvignon and the rest Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot and Malbec aged 17 months in French oak is a strong effort offering creme de cassis, cedarwood, white chocolate and spice box. It possesses a Bordeaux-like personality, as one might expect since Opus One is owned by Baroness Philippe de Rothschild and the winemaking team comes primarily from Pauillac. The significant tannin in the wine provides a slight austerity, but this is a full-bodied, rich effort that marks the beginning of a period when Opus One finally began to live up to the enormous potential first announced in the late 1970s by the late Baron Philippe de Rothschild and the late Robert Mondavi.

Leveres i original trækasse ved 6.

Baron Philippe de Rothschild og Robert Mondavi mødte hinanden for første gang i 1970. Magi opstod og ni år senere lavede de første årgang af Opus One sammen. Opus One blev frigivet til salg første gang i 1982 hvor både årgang 1979 og 1980 blev lanceret på samme tid. En kultvin var skabt! Opus One er uden tvivl en af Californiens bedste og mest højt profilerede vine og I de seneste årgange har kvaliteten været ekseptionelt høj, som Antonio Galloni skriver: "with the last few vintages, Opus One seems to have entered a newfound period of brilliance" - hvilket har gjort vinen mere interessant ud fra et primeur synspunkt. Druerne kommer fra fire unikke parceller i Oakland distriktet i Napa Valley. Et terroir der er kendt for at være særlig velegnet til Bordeaux varianter.

Altid domineret af Cabernet Sauvignon, men også altid mindre mængder Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot og Malbec alle håndhøstede med sortering såvel i marken som i kælderen efter at stilkene er fjernet. Vinen har fået 18 dages skinkontakt under gæringen og er efterfølgende modnet i 18 måneder på nye franske fade inden den klassiske klaring af vinen med friske æggehvider forud for aftapningen på flaske.