Ojai Vineyard Syrah Roll Ranch 2012 0,75

409,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 329,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4255
409,00 Inkl. moms:
6 4255
409,00 Inkl. moms:
369,00 Inkl. moms:
12 4255
409,00 Inkl. moms:
329,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Rød California Central Coast Ojai Vineyard 2012 750
94 Robert Parker
93 Vinous

Robert Parker 94P
Riper, fleshier, and more hedonistic than the '11 (but not as much as the differences in the vintage would have you believe), the 2012 Syrah Roll Ranch is a beautiful wine that's loaded with notions of sweet cassis, blackberries, chocolate, mulled spice and underbrush. Ripe, sexy and opulent, with no hard edges and a great finish, it's about as voluptuous and textured as Adam's wines get today. In addition, the purity and polish to the fruit and tannin are exceptional. These traits are present in almost all of the new releases from Adam and Fabien, and while it gives their wines a slightly upfront, easy appeal in their youth, they'll age beautifully given their harmony and balance.
Drink this superb Central Coast Syrah over the coming decade.

Som færdiguddannet fra UC Davis i 1976 slog Adam Tolmach sig ned på den ejendom som hans bedstefar købte i 1933 for at dyrke majs og meloner. Hans første job var hos Zaca Masa i Santa Barbara County, men Adam besluttede hurtigt at han måtte være 'herre i eget hus' så han teamede op med Jim Clendenen og Au Bon Climat var hermed en realitet. Efter 9 år sammen besluttede Adam og Jim at splitte op og Adam forlod herefter Au Bon Climat. Samtidig med Au Bon Climat havde Adam plantet vinmarker i Ojai med syrah og Sauvignon Blanc som han begyndte at producere fra i 1983. Ojai Vineyard var hermed er realitet....

Ser man på forløbet i de sidste 35 år har der været 3 forskellige faser. Fra starten var Adam meget drevet af nysgerrighed for mulighederne i Santa Barbara og eksperimenterede med både druetyper og nye marker. Næste fase var med ubetinget fokus på kvalitet, hvor han i stedet for at købe de plukkede druer istedet afregnede i forhold til arealet. Han betalte ofte både 2 og 3 gange så meget for frugten men fik også en væsentlig bedre kvalitet. Han finetunede processerne og søgte løbende at reducere brugen af sulfitter og naturligvis ingen filtrering med det formål at have kvaliteten. Sidste fase var da han gik fra bæredygtig produktion til økologisk praksis. Samtidig ændrede han også brugen af egetræsfade, hvor han bl.a. i 2000 begyndte af lagre Chardonnay på gamle fade for hermed at give vinen mere finesse og karakter. Erfaringen var så positiv at han generelt på alle vine søger lavere nyt fad.

Adam Tolmach søger konsekvent vinmarker som ligger køligt, da disse placeringer sikrer frugt som fremstår mere balanceret og samtidig er bedre til at udtrykke terroir. Og med klimaet i Santa Barbara, hvor man ikke skal bekymre sig i regn, råd eller frost, er beslutningen omkring høsten primært fokuseret på ikke at høste for sent. Efter flere eksperimenter er Adam Tolmach helt konsekvent begyndt at høste tidligere....