Ojai Vineyard laver californiske vine med europæisk finesse. Deres Syrah Grenache Sebastiano er lavet på 50% Syrah og 50% Grenache.
Fantastisk aroma som er fuld af peber og knuste hindbær. Smagen er lige så udsøgt som bouqueten og kommer med koncentreret frugt balanceret af en pebret syrlighed og den mest forførende silkebløde tekstur. Utrolig flot vin, lavet i en begrænset mængde på kun 264 kasser.
Vinous 95P
The 2014 Syrah-Grenache John Sebastiano Vineyard (No SO2) is another total knock-out. A rush of dark red and purplish fruit, tobacco, menthol, licorice and sage hit the palate first. Vertical and deep on the palate, the 2014 is going to need at least a few years to unwind. Given the no SO2 approach, it's hard to say how the Syrah-Grenache might age beyond the near and medium term, but it is super-impressive today. The wine's density and overall complexity are incredibly alluring, even at this early stage.
Som færdiguddannet fra UC Davis i 1976 slog Adam Tolmach sig ned på den ejendom som hans bedstefar købte i 1933 for at dyrke majs og meloner. Hans første job var hos Zaca Masa i Santa Barbara County, men Adam besluttede hurtigt at han måtte være 'herre i eget hus' så han teamede op med Jim Clendenen og Au Bon Climat var hermed en realitet. Efter 9 år sammen besluttede Adam og Jim at splitte op og Adam forlod herefter Au Bon Climat. Samtidig med Au Bon Climat havde Adam plantet vinmarker i Ojai med syrah og Sauvignon Blanc som han begyndte at producere fra i 1983. Ojai Vineyard var hermed er realitet....
Ser man på forløbet i de sidste 35 år har der været 3 forskellige faser. Fra starten var Adam meget drevet af nysgerrighed for mulighederne i Santa Barbara og eksperimenterede med både druetyper og nye marker. Næste fase var med ubetinget fokus på kvalitet, hvor han i stedet for at købe de plukkede druer istedet afregnede i forhold til arealet. Han betalte ofte både 2 og 3 gange så meget for frugten men fik også en væsentlig bedre kvalitet. Han finetunede processerne og søgte løbende at reducere brugen af sulfitter og naturligvis ingen filtrering med det formål at have kvaliteten. Sidste fase var da han gik fra bæredygtig produktion til økologisk praksis. Samtidig ændrede han også brugen af egetræsfade, hvor han bl.a. i 2000 begyndte af lagre Chardonnay på gamle fade for hermed at give vinen mere finesse og karakter. Erfaringen var så positiv at han generelt på alle vine søger lavere nyt fad.
Adam Tolmach søger konsekvent vinmarker som ligger køligt, da disse placeringer sikrer frugt som fremstår mere balanceret og samtidig er bedre til at udtrykke terroir. Og med klimaet i Santa Barbara, hvor man ikke skal bekymre sig i regn, råd eller frost, er beslutningen omkring høsten primært fokuseret på ikke at høste for sent. Efter flere eksperimenter er Adam Tolmach helt konsekvent begyndt at høste tidligere....