Ojai Vineyard Riesling Kick On dessert (Ice) Wine 2019 37,5CL

299,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 239,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4254
299,00 Inkl. moms:
6 4254
299,00 Inkl. moms:
269,00 Inkl. moms:
12 4254
299,00 Inkl. moms:
239,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Ice Wine California Central Coast Ojai Vineyard 2019 75CL
93 Vinous
90 Robert Parker
90 Jeb Dunnuck

Som navnet antyder er dette en sød vin, men den har en flot friskhed over sig, som gør at det søde balanceres. Riesling Kick On Dessert er lavet i stil med en icewine. Det gøres ved at fryse Riesling druer og presse saften ud, hvilket resulterer i en koncentreret most, der er gærer til omkring 8% alkohol.

Næsen byder på kandiserede ferskner, moskus og tropiske frugter med masser af blomsternoter. Smagen er fyldig og sød med tropiske frugter og stor friskhed, der flot balancerer sødmen, således den ikke tager overhånd. Meget vellykket!

Galloni
Ojai's 2019 Riesling Kick On Ranch Dessert Wine is an attractive, mid-weight and moderately sweet. Dried pear, mint and wild flowers all open up nicely. The aromatics could be a little more focused. Otherwise, this is well done.

Som færdiguddannet fra UC Davis i 1976 slog Adam Tolmach sig ned på den ejendom som hans bedstefar købte i 1933 for at dyrke majs og meloner. Hans første job var hos Zaca Masa i Santa Barbara County, men Adam besluttede hurtigt at han måtte være 'herre i eget hus' så han teamede op med Jim Clendenen og Au Bon Climat var hermed en realitet. Efter 9 år sammen besluttede Adam og Jim at splitte op og Adam forlod herefter Au Bon Climat. Samtidig med Au Bon Climat havde Adam plantet vinmarker i Ojai med syrah og Sauvignon Blanc som han begyndte at producere fra i 1983. Ojai Vineyard var hermed er realitet....

Ser man på forløbet i de sidste 35 år har der været 3 forskellige faser. Fra starten var Adam meget drevet af nysgerrighed for mulighederne i Santa Barbara og eksperimentere med både druetyper og nye marker. Næste fase var med ubetinget fokus på kvalitet, hvor han istedet for at købe de plukkede druer istedet afregnede i forhold til arealet. Han betalte ofte både 2 og 3 gange så meget for frugten men fik også en væsentlig bedre kvalitet. Han finetunede processerne og søgte løbende at reducere brugen af sulfitter og naturligvis ingen filtrering med det formål at have kvaliteten. Sidste fase var da han gik fra bæredygtig produktion til økologisk praksis. Samtdig ændrede han også brugen af egetræsfade, hvor han bl.a. i 2000 begyndte af lagre Chardonney på gamle fade for hermed at give vinen mere finesse og karakter. Erfaringen var så positiv at han generelt på alle vine søger lavere nyt fad.

Adam Tolmach søger konsekvent vinmarker som ligger køligt, da disse placeringer sikrer frugt som fremstår mere balanceret og samtidig er bedre til at udtrykke terroir. Og med klimaet i Santa Barbara, hvor man ikke skal bekymre sig i regn, råd eller frost, er beslutningen omkring høsten primært fokuseret på ikke at høste for sent. Efter flere eksperimenter er Adam Tolmach helt konsekvent begyndt at høste tidligere....