Ojai Vineyard Grenache Sebastiano 2014 0,75

299,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 239,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4252
299,00 Inkl. moms:
6 4252
299,00 Inkl. moms:
269,00 Inkl. moms:
12 4252
299,00 Inkl. moms:
239,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Rød California Central Coast Ojai Vineyard 2014 750
93+ Vinous

Vinous 93+
The 2014 Grenache John Sebastiano Vineyard is deep, dense and powerful, all within the Ojai style, of course. Still quite primary, the 2014 is all about fruit at this stage. Still, the wine's energy and persistence are both commendable. The wine's tannic grip and bright acidity both suggest it could use a bit more time to fully come together. This is another promising wine, but its best days are off in the future. I won't be surprised if the 2014 is even more impressive than this note suggests in another few years' time. There is plenty to look forward to. In this vintage, the strong, almost arrogant personality of site dominates over varietal character. A closing burst of bright red fruit and firm tannins rounds things out.

Som færdiguddannet fra UC Davis i 1976 slog Adam Tolmach sig ned på den ejendom som hans bedstefar købte i 1933 for at dyrke majs og meloner. Hans første job var hos Zaca Masa i Santa Barbara County, men Adam besluttede hurtigt at han måtte være 'herre i eget hus' så han teamede op med Jim Clendenen og Au Bon Climat var hermed en realitet. Efter 9 år sammen besluttede Adam og Jim at splitte op og Adam forlod herefter Au Bon Climat. Samtidig med Au Bon Climat havde Adam plantet vinmarker i Ojai med syrah og Sauvignon Blanc som han begyndte at producere fra i 1983. Ojai Vineyard var hermed er realitet....

Ser man på forløbet i de sidste 35 år har der været 3 forskellige faser. Fra starten var Adam meget drevet af nysgerrighed for mulighederne i Santa Barbara og eksperimenterede med både druetyper og nye marker. Næste fase var med ubetinget fokus på kvalitet, hvor han i stedet for at købe de plukkede druer istedet afregnede i forhold til arealet. Han betalte ofte både 2 og 3 gange så meget for frugten men fik også en væsentlig bedre kvalitet. Han finetunede processerne og søgte løbende at reducere brugen af sulfitter og naturligvis ingen filtrering med det formål at have kvaliteten. Sidste fase var da han gik fra bæredygtig produktion til økologisk praksis. Samtidig ændrede han også brugen af egetræsfade, hvor han bl.a. i 2000 begyndte af lagre Chardonnay på gamle fade for hermed at give vinen mere finesse og karakter. Erfaringen var så positiv at han generelt på alle vine søger lavere nyt fad.

Adam Tolmach søger konsekvent vinmarker som ligger køligt, da disse placeringer sikrer frugt som fremstår mere balanceret og samtidig er bedre til at udtrykke terroir. Og med klimaet i Santa Barbara, hvor man ikke skal bekymre sig i regn, råd eller frost, er beslutningen omkring høsten primært fokuseret på ikke at høste for sent. Efter flere eksperimenter er Adam Tolmach helt konsekvent begyndt at høste tidligere....