Newton Unfiltered Chardonnay 2016 75CL

495,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 325,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 3020
495,00 Inkl. moms:
6 3020
495,00 Inkl. moms:
325,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Newton 2016 Napa Valley 75CL
94 James Suckling
93 Wine Enthusiast
96 Decanter

Særdeles elegant og ufiltreret Chardonnay, som bestemt har fylde, men ikke efterlader dig med træsplinter mellem tænderne. Winemaker Albert Bianchi sætter den sammen af druer primært fra den let kølige San Pablo bugt i Carneros, men spicer den op med druer fra Rutherford, der har fået lidt mere sol og varme. Som et resultat understøtter området en lang vækstsæson, som gør det muligt for druer at opnå jævn og optimal modenhed - hvilket fører til vine med enestående længde og friskhed. Rutherford, der ligger i hjertet af Napa Valley, er kendetegnet ved varmere dage og rigere jord. Rutherford frugt bringer volumen og krop til blandingen. 

Bianchi gærede juicen i franske egefade, hvoraf en fjerdedel var helt nye – de samme fade som vinen fik lov at modne i de efterfølgende 12 måneder. Ud er kommet en fyldig, rund og indbydende vin, som placerer sig højt på listen over Napa Chardonnays.

Stik snuden i glasset og glæd dig til duften af gule pærer, røde æbler, mandarinblomster, fersken, citrus og våde sten. Vinen fylder munden rigtig godt og supplerer duftens noter med indslag af hasselnødder, brunet smør og vanilje. Vi er glade…! 

Newton Vineyard er Peter Newtons livsværk. Efter en tid som succesrig forretningsmand blev han med grundlæggelsen af Sterling Vineyards i 1964 nær Calistoga i Californien en central person i den første bølge af vinavlerne, som satte de californiske vine på den internationale dagsorden. Sterling blev hurtigt kendt for sin Cabernet Sauvignon og Chardonnay og senere var det her, at den ellers nedvurderede Merlot drue blev bragt ind i varmen.

Sterling Vineyards blev solgt til Coca-Cola i 1977 og for de midler, der kom ud af salget grundlagde Peter Newton og hans 2. kone Su-Hua samme år Newton Vineyard i St. Helena, og deres naturligt gærede, fadlagrede og ufiltrerede Chardonnay, Merlot og Cabernet Sauvignon vine blev snart nogle af de største forbilleder for en ny generation af producenter i og omkring Napa Valley.

Da Peter Newton ’s helbred begyndte at svigte solgte Peter og Su-Hua i 2001 aktiemajoriteten til mægtige Louis Vuitton Moët Hennessy, men bibeholdt en mindre aktiepost for at sikre, at den noget yngre Su-Hua kunne forblive på vingården, og i de efterfølgende år er det Su-Hua, der sammen med skiftende vinmagere profilerer Newton Vineyard.

Siden 2016 er det Andrew Holve og Alberto Bianchi, som har ført de stolte traditioner videre, og upåagtet de har været vidt omkring hos blandt andre Ridge Vineyards, Cape Mentelle, Cloudy Bay Vineyard og Marchesi de Frescobaldi producerer Newton Vineyard fortsat opskaleret californisk "Vin De Garde". Vine skabt i kærlighed til de franske forbilleder, og vine som - efter californisk målestok - udvikler sig smukt og længe på flaske.