Glimrende ufiltreret Bordeaux-blend fra winemaker Alberto Bianchi, der anvender 85% Cabernet Sauvignon sammen med små mængder af Petit Verdot, Merlot og Cabernet Franc. Druerne kommer fra Spring Mountain, Mount. Veeder og Yountville vineyards, der ligger lunt blandt de bedste placeringer i Napa Valley.
Der høstes ved håndkraft i nattekulden for at bevare druernes friskhed mest muligt. Efter presning og gæring lå juicen 14 måneder på franske egefade, hvoraf 15% var helt nye. Ud er kommet en vin, der bestemt giver gode mindelser om Bordeaux, men bestemt også er sin egen.
Farven er dyb rubinrød og kommer med en herlig duft af røde kirsebær, røde blommer, solbær, salvie og timian. Den fyldige smag gentager duftens frugtige og krydrede noter, som bliver godt suppleret af klassikerne cedertræ og blyant.
Newton Vineyard er Peter Newtons livsværk. Efter en tid som succesrig forretningsmand blev han med grundlæggelsen af Sterling Vineyards i 1964 nær Calistoga i Californien en central person i den første bølge af vinavlerne, som satte de californiske vine på den internationale dagsorden. Sterling blev hurtigt kendt for sin Cabernet Sauvignon og Chardonnay og senere var det her, at den ellers nedvurderede Merlot drue blev bragt ind i varmen.
Sterling Vineyards blev solgt til Coca-Cola i 1977 og for de midler, der kom ud af salget grundlagde Peter Newton og hans 2. kone Su-Hua samme år Newton Vineyard i St. Helena, og deres naturligt gærede, fadlagrede og ufiltrerede Chardonnay, Merlot og Cabernet Sauvignon vine blev snart nogle af de største forbilleder for en ny generation af producenter i og omkring Napa Valley.
Da Peter Newton ’s helbred begyndte at svigte solgte Peter og Su-Hua i 2001 aktiemajoriteten til mægtige Louis Vuitton Moët Hennessy, men bibeholdt en mindre aktiepost for at sikre, at den noget yngre Su-Hua kunne forblive på vingården, og i de efterfølgende år er det Su-Hua, der sammen med skiftende vinmagere profilerer Newton Vineyard.
Siden 2016 er det Andrew Holve og Alberto Bianchi, som har ført de stolte traditioner videre, og upåagtet de har været vidt omkring hos blandt andre Ridge Vineyards, Cape Mentelle, Cloudy Bay Vineyard og Marchesi de Frescobaldi producerer Newton Vineyard fortsat opskaleret californisk "Vin De Garde". Vine skabt i kærlighed til de franske forbilleder, og vine som - efter californisk målestok - udvikler sig smukt og længe på flaske.