Newton Skyside Chardonnay 2016 75CL

249,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 199,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1751
249,00 Inkl. moms:
6 1751
249,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Newton 2016 Sonoma County 750

Newtons Skyside udtrykker på bedste vis balancen i Californien. Fadlagringen er lidt mere behersket end normalt hos Newton, men det samlede udtryk er fortsat fyldigt og rigt.

Vinen er skabt på købte druer købt i både Sonoma County (58%) og i Napa County (42%). Den har samlet modtaget 12 måneders lagring på fade, der har været brugt 2-3 gange til topvinen "Unfilteret Chardonnay", og i modsætning til denne får vinen ikke lov til at gennemføre sin malolaktiske gæring.

Newton Vineyard er Peter Newtons livsværk. Efter en tid som succesrig forretningsmand blev han med grundlæggelsen af Sterling Vineyards i 1964 nær Calistoga i Californien en central person i den første bølge af vinavlerne, som satte de californiske vine på den internationale dagsorden. Sterling blev hurtigt kendt for sin Cabernet Sauvignon og Chardonnay og senere var det her, at den ellers nedvurderede Merlot drue blev bragt ind i varmen.

Sterling Vineyards blev solgt til Coca-Cola i 1977 og for de midler, der kom ud af salget grundlagde Peter Newton og hans 2. kone Su-Hua samme år Newton Vineyard i St. Helena, og deres naturligt gærede, fadlagrede og ufiltrerede Chardonnay, Merlot og Cabernet Sauvignon vine blev snart nogle af de største forbilleder for en ny generation af producenter i og omkring Napa Valley.

Siden 2016 er det Andrew Holve og Alberto Bianchi, som har ført de stolte traditioner videre, og upåagtet de har været vidt omkring hos blandt andre Ridge Vineyards, Cape Mentelle, Cloudy Bay Vineyard og Marchesi de Frescobaldi producerer Newton Vineyard fortsat opskaleret californisk "Vin De Garde". Vine skabt i kærlighed til de franske forbilleder, og vine som - efter californisk målestok - udvikler sig smukt og længe på flaske.