Newton Skyside Chardonnay 2016 75CL

249,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 150,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6305
249,00 Inkl. moms:
6 6305
249,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
12 6305
249,00 Inkl. moms:
150,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Newton 2016 Sonoma County 75CL

En dejlig fyldig og lige-ud-ad-landevejen Chardonnay, som winemaker Alberto Bianchi skaber på druer fra førende marker i henholdsvis Sonoma County og Napa County. Og vi siger det bare - skal du finde tilsvarende oplevelse til prisen, skal du sætte god tid af til at lede.

Bianchi kører uden malolaktisk gæring her og bruger her de fade, som har været brugt 2-3 gange til husets top Chardonnay. Her får vinen lov at modne i 12 måneder, inden vi andre får lov til at smage på den.

Næsen melder begejstret om ferskner, æbler, kaprifolium, citrus og vanilje. I munden bringer den frugtrige og citrusfriske smag mindelser om rigtig god Chablis men med et klart varmere Napa-præg, som vi selv synes kan rigtigt meget. Men døm selv!

Newton Vineyard er Peter Newtons livsværk. Efter en tid som succesrig forretningsmand blev han med grundlæggelsen af Sterling Vineyards i 1964 nær Calistoga i Californien en central person i den første bølge af vinavlerne, som satte de californiske vine på den internationale dagsorden. Sterling blev hurtigt kendt for sin Cabernet Sauvignon og Chardonnay og senere var det her, at den ellers nedvurderede Merlot drue blev bragt ind i varmen.

Sterling Vineyards blev solgt til Coca-Cola i 1977 og for de midler, der kom ud af salget grundlagde Peter Newton og hans 2. kone Su-Hua samme år Newton Vineyard i St. Helena, og deres naturligt gærede, fadlagrede og ufiltrerede Chardonnay, Merlot og Cabernet Sauvignon vine blev snart nogle af de største forbilleder for en ny generation af producenter i og omkring Napa Valley.

Siden 2016 er det Andrew Holve og Alberto Bianchi, som har ført de stolte traditioner videre, og upåagtet de har været vidt omkring hos blandt andre Ridge Vineyards, Cape Mentelle, Cloudy Bay Vineyard og Marchesi de Frescobaldi producerer Newton Vineyard fortsat opskaleret californisk "Vin De Garde". Vine skabt i kærlighed til de franske forbilleder, og vine som - efter californisk målestok - udvikler sig smukt og længe på flaske.