Morey-Coffinet Chassagne Montrachet Blanchots Dessus 1. cru Blanc 2012
Domaine Morey-Coffinet laver store Bourgognevine, som er yderst eftertragtede, og næsten umulige at få fingrene i!
Thibault Morey overtog domænet fra sin far i 2013, og allerede i 2014 lagde han driften om – ikke bare til økologisk, men til biodynamisk, og han har siden da hævet det allerede høje niveau.
Robert Parker
The 2013 Puligny-Montrachet Village sees around one-third new oak. It has a tightly wound, granitic nose that would benefit from just a little more delineation. Still, there is decent vigour. The palate is fresh on the entry with nicely integrated oak (more assimilated than the Meursault). It is not a complex Puligny, but it is balanced and offers a pleasant dash of spice on the finish.
Thibault er en utrolig detaljeret og perfektionistisk herre, som i sin fritid er pianist. Det rolige og afslappede sind, afspejles i hans vine. Her bliver der ikke ”manipuleret” med vinene, men han lader tålmodigheden og tidens evne bære vinen. Han har en fantastisk evne til netop at udtrykke de forskellige kommuners terroir.
Druerne dyrkes på de 8,5 ha. marker, hvor 70% er Chardonnaystokke, og 30% er Pinot Noir-stokke. I dag dyrkes alle vinstokke efter biodynamiske metoder, og godset er certificeret somøkologisk landbrug.
Bourgognehuset laver vine, der er koncentrerede i frugten, og som har et meget markant terroir-udtryk med masser af mineraler – og som prikken over i’et den fineste salinitet – ‘saltethed’.
Domaine Morey-Coffinet laver store Bourgognevine, som er yderst eftertragtede, og næsten umulige at få fingrene i!
Thibault Morey overtog domænet fra sin far i 2013, og allerede i 2014 lagde han driften om – ikke bare til økologisk, men til biodynamisk, og han har siden da hævet det allerede høje niveau.
Robert Parker
The 2013 Puligny-Montrachet Village sees around one-third new oak. It has a tightly wound, granitic nose that would benefit from just a little more delineation. Still, there is decent vigour. The palate is fresh on the entry with nicely integrated oak (more assimilated than the Meursault). It is not a complex Puligny, but it is balanced and offers a pleasant dash of spice on the finish.
Thibault er en utrolig detaljeret og perfektionistisk herre, som i sin fritid er pianist. Det rolige og afslappede sind, afspejles i hans vine. Her bliver der ikke ”manipuleret” med vinene, men han lader tålmodigheden og tidens evne bære vinen. Han har en fantastisk evne til netop at udtrykke de forskellige kommuners terroir.
Druerne dyrkes på de 8,5 ha. marker, hvor 70% er Chardonnaystokke, og 30% er Pinot Noir-stokke. I dag dyrkes alle vinstokke efter biodynamiske metoder, og godset er certificeret somøkologisk landbrug.
Bourgognehuset laver vine, der er koncentrerede i frugten, og som har et meget markant terroir-udtryk med masser af mineraler – og som prikken over i’et den fineste salinitet – ‘saltethed’.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Domaine Morey-Coffinet |
Region | Bourgogne |
Sub Region | Beaune |
Distrikt | Chassagne-Montrachet |
Årgang | 2012 |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay |
Kategori | Hvidvin |
Kollitype | OCC |