Morey-Coffinet Chassagne Montrachet Blanchots Dessus 1. cru Blanc 2012

Domaine Morey-Coffinet laver store Bourgognevine, som er yderst eftertragtede, og næsten umulige at få fingrene i! 

Thibault Morey overtog domænet fra sin far i 2013, og allerede i 2014 lagde han driften om – ikke bare til økologisk, men til biodynamisk, og han har siden da hævet det allerede høje niveau.   

Robert Parker
The 2013 Puligny-Montrachet Village sees around one-third new oak. It has a tightly wound, granitic nose that would benefit from just a little more delineation. Still, there is decent vigour. The palate is fresh on the entry with nicely integrated oak (more assimilated than the Meursault). It is not a complex Puligny, but it is balanced and offers a pleasant dash of spice on the finish.

Thibault er en utrolig detaljeret og perfektionistisk herre, som i sin fritid er pianist. Det rolige og afslappede sind, afspejles i hans vine. Her bliver der ikke ”manipuleret” med vinene, men han lader tålmodigheden og tidens evne b
ære vinen. Han har en fantastisk evne til netop at udtrykke de forskellige kommuners terroir.  

Druerne dyrkes på de 8,5 ha. marker, hvor 70% er Chardonnaystokke, og 30% er Pinot Noir-stokke. I dag dyrkes alle vinstokke efter biodynamiske metoder, og godset er certificeret somøkologisk landbrug 

Bourgognehuset laver vine, der er koncentrerede i frugten, og som har et meget markant terroir-udtryk med masser af mineraler – og som prikken over i’et den fineste salinitet – ‘saltethed’. 

Domaine Morey-Coffinet laver store Bourgognevine, som er yderst eftertragtede, og næsten umulige at få fingrene i! 

Thibault Morey overtog domænet fra sin far i 2013, og allerede i 2014 lagde han driften om – ikke bare til økologisk, men til biodynamisk, og han har siden da hævet det allerede høje niveau.   

Robert Parker
The 2013 Puligny-Montrachet Village sees around one-third new oak. It has a tightly wound, granitic nose that would benefit from just a little more delineation. Still, there is decent vigour. The palate is fresh on the entry with nicely integrated oak (more assimilated than the Meursault). It is not a complex Puligny, but it is balanced and offers a pleasant dash of spice on the finish.

Thibault er en utrolig detaljeret og perfektionistisk herre, som i sin fritid er pianist. Det rolige og afslappede sind, afspejles i hans vine. Her bliver der ikke ”manipuleret” med vinene, men han lader tålmodigheden og tidens evne b
ære vinen. Han har en fantastisk evne til netop at udtrykke de forskellige kommuners terroir.  

Druerne dyrkes på de 8,5 ha. marker, hvor 70% er Chardonnaystokke, og 30% er Pinot Noir-stokke. I dag dyrkes alle vinstokke efter biodynamiske metoder, og godset er certificeret somøkologisk landbrug 

Bourgognehuset laver vine, der er koncentrerede i frugten, og som har et meget markant terroir-udtryk med masser af mineraler – og som prikken over i’et den fineste salinitet – ‘saltethed’. 

Faktablad
LandFrankrig
Producent Domaine Morey-Coffinet
RegionBourgogne
Sub RegionBeaune
DistriktChassagne-Montrachet
Årgang2012
Volume75CL
DruerChardonnay
KategoriHvidvin
KollitypeOCC