Montrose 2016

1.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rosé Bordeaux Château Montrose 2016 Saint-Estephe 75CL
99 Robert Parker
100 Jeb Dunnuck

Dette er førstevinen fra Château Montrose, og er resultatet af streng udvælgelse på hvert produktionstrin. Struktureret, men med masser af elegance og den raffinement som en Grand Cru Classé udvikler med tiden. En delikat og kompleks bouquet. Vinene har et betydeligt lagringspotentiale og er usædvanligt langtidsholdbare. Modnet i 18 måneder på 60 % nye franske egetræsfade. Premiumvinen står for 35-40 % af Château Montroses samlede produktion.
En yderst sjælden vin, som kan være svær at få fingrene i, og vi er stolte af at kunne præsentere nogle af de bedste årgange af Château Montrose!

Robert Parker
Deep garnet-purple in color, the 2016 Montrose is a little youthfully shy to begin, but with coaxing, it unfurls to reveal the most beguiling scents of wilted roses, oolong tea, crushed rocks, wild sage, star anise and candied violets over a wonderfully pristine, well-defined core of crushed blackcurrants, black raspberries and kirsch plus wafts of pencil lead and wood smoke. The taut, muscular, medium to full-bodied palate straddles jaw-dropping intensity and finesse superbly, featuring a solid backbone of ripe tannins and giving a firm frame right through the incredibly long, exquisitely nuanced finish.

Château Montrose udgør, side om side med Cos d'Estournel, superligaen i appellationen Saint-Estéphe. Slottets vine er kraftfulde og koncentrerede og elskes af verdens topanmeldere. Vi skal tilbage til slutningen af det 18. århundrede for at finde grundstenene til Château Montrose. Her blev slottet udskilt fra Château Calon-Ségur. I 1855 blev slottet hædret med klassifikationen som 2. Cru, mens Calon-Ségur måtte nøjes med en klassifikation som 3. Cru.
Den 95 hektar store vingård omgiver slottet og udhusene i et enkelt kontinuerligt feje, der stort set ikke har ændret sig siden klassifikationen i 1855. Dette er meget enestående og historisk sjældent. Ud over at dette gør at vingården er lettere at arbejde i, betyder det også, at den kan behandles som en enkelt enhed, hvilket giver ideelle betingelser for effektiv organisering, og til at overvåge tilstanden af hver parcel.
Hos Montrose består hoveddelen af druesorterne af Cabernet Sauvignon (60 %), hvilket er typisk for de fineste Médoc-ejendomme. Cabernet Sauvignon yder sit bedste på varm, gruset og gennemtrængelig jord med lerunderlag, som hjælper med at opbevare det vand, vinstokkene har brug for under tørkeforhold. Dette er nøjagtig det terroir man finder hos Montrose. Derudover er vingården beplantet med Merlot (32%), Cabernet Franc (6%) og Petit Verdot (2%). Hos Montrose bringer Merlot et blidt, feminint præg sammen med silkebløde tanniner og aromatisk smag. Cabernet Franc er en sort af meget høj kvalitet, kendt for sine elegante aromaer, som giver friske og komplekse vine, mens Petit Verdot bringer farve sammen med behagelige krydderi- og pebersmag.