Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2009 75CL

695,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Rosé Champagne Moët & Chandon 2009 75CL
93 Vinous
92 James Suckling
* * * * * * Børsen

I Børsens store Champagne Rosé test, hvor alle de store navne som Dom Perignon, Krug mm deltog, kom denne Moet Chandon Vintage Rosé 2009 ind som en meget overraskende nummer 1. Som Børsen skrev.

Bouqueten er herligt appetitvækkende. De indledende noter giver associationer til duften af modne bær som skovbær, vilde jordbær, hindbær og solbær rundet af med blomstrende, botaniske nuancer af rabarber, viol og franske valmuebolsjer. Et strejf af vanilje og rosenpeber understreger årgangens fyldige modenhed.

Smagsnoterne fremkalder glædelige minder om et tivoli fuld af forlystelser og slik: Skumfiduser, bolsjer og kandiserede æbler. Herefter kommer noter af muskatnød, tørrede figner og sorte kirsebær. Pinot Noir druen kommer til udtryk med en luftig elegance samt en blød og mild tekstur og afslutning. 

Möet & Chandon har eksisteret siden 1743, hvor huset blev grundlagt af Claude Möet. Hans drøm var at servere en udsøgt champagne til det adle og prominente folk i Paris, hvilket blev en succes. Men det var først da hans barnebarn Jean-Remy Möet overtog huset, at Möet & Chandon for alvor blev kendt af verden. Jean-Remy blev endda kendt som manden, der introducerede champagne til verden. Han fik også Champagneimperiet har siden da, kun vokset sig større – og har en imponerende årlig produktion i omegnen af 26 millioner flasker.

Den rige smag og farve i Möets champagne kommer af kombinationen af tre forskellige druesorter: Pinot Noir – som giver body, struktur og intensitet, Pinot Meunier – der bringer fedme og rundhed og Chardonnay – som giver syrlighed, elegance og friskhed. Druerne kommer fra vinmarker i alle de fem hovedområder i Champagne, og Möet udvælger kun de bedste. Champagneimperiets vinmarker udgør 200 af de 321 crus i regionen, herunder 17 grands crus og 32 af de 44 premiers crus. Noget af det, der er så unikt ved Champagne-området, er den karakteristiske mineralitet, som kommer fra det tykke lag af kalk og kridt, der nogle steder er over 100 meter. Den porøse kalk sikrer en god dræning og holder samtidigt på vandet, så vinstokken aldrig tørster. Om dagen opmagasinerer kalken solens varme og afgiver den igen til druerne i de kølige aften- og nattetimer.

Möet & Chandons inspiration og passion har altid været at dele succes og glamour med verden, hvilket de har gjort i næsten tre århundrede, og fortsat gør den dag i dag. Deres champagne rimer på fest og glade dage. Nyd den til livets specielle øjeblikke – store som små.