Moët & Chandon Grand Vintage Blanc 2012 75CL

495,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 395,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2314
495,00 Inkl. moms:
6 2314
495,00 Inkl. moms:
395,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Bobler Champagne Moët & Chandon 2012 75CL
92 Robert Parker

Hver Grand Vintage er unik og original. Det er kældermesterens personlige, frie fortolkning af årets høst, der tjener de særegne kvaliteter fra dette års druer. Grand Vintage 2012, er husets 74. vintage, kendetegnet ved sin modenhed, kompleksitet og karisma. 

Grand Vintage 2012 er et stemningsfuldt udtryk for overgangen fra forår til sommer, og udviser en vis mildhed ledsaget af et frisk udtryk og harmoni. 

Klima og høst
2012 var et hidtil uset år i Champagne med ekstreme vejrforhold, der dog i sidste ende resulterede i en lovende årgang. Naturen præsenterede vinmarkerne for næsten enhver form for meteorologisk katastrofe. Frost om vinteren, frost i det tidlige forår, frost i slutningen af foråret, voldsomt regnvejr, hagl, koldt vejr i blomstringssæsonen og endelig skoldende varme før og vandmangel i sensommeren – Omstændigheder der alle satte vinstokkene på prøve. Ikke desto mindre vendte heldet i Champagne-regionen, og blot en måned senere var der forlydender om, at 2012 ville blive en af de store årgange. 

Blanding
Chardonnay: 41 % 
Pinot Noir: 33 % 
Pinot Meunier: 26 % 

Vinen fra de blå druer, i særdeleshed Meunier, udmærkede sig i kvalitet, og netop derfor udgør Meunier en signifikant del af blandingen. For en sjælden gang står Chardonnay-druen mere i baggrunden. 

Dosage
5 g/liter 

Modningstid før degorgering
Minimum 5 år 

Modningstid efter degorgering
Minimum 6 måneder 

Farve
En indbydende lysegul farve med grønt skær og fine vedvarende bobler. 

En frisk bouquet
De første hints af friske hvide blomster udvikler sig til lyse og søde noter af wienerbrød, understreget med nuancer af frisk valnød, hasselnød og knækbrød. Noterne akkompagneres af noter af friske modne frugter med aroma af pære, hvid fersken og nektarin. 

En harmonisk gane
Første indtryk er en harmonisk og smidig vin, som udfolder sig til en cashmere-blød tekstur. Den indledende sødme giver gradvist plads til mere syrlige noter, der strækker sig og fortsætter over i en antydning af noter fra havet og af jod, endeligt understreget af et appetitligt hint af pink grapefrugt. 

Robert Parker
Disgorged in February 2018 with five grams per liter dosage, Moët's 2012 Extra Brut Grand Vintage is showing well, unfurling in the glass with an expressive bouquet of ripe yellow orchard fruit, peaches, toasted nuts, warm bread and honeycomb. On the palate, the wine is medium to full-bodied, broad and fleshy, with a tangy but ripe core of fruit, nicely integrated acids and a pinpoint mousse, concluding with an attractively fruit-driven finish. The 2012 reflects both the concentration of the vintage and Moët's push for riper fruit, and it is already quite accessible.