Moët & Chandon Grand Vintage 2012 Magnum

1.295,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Champagne Champagne Moët & Chandon 2012 150CL
92 Robert Parker

Hver Grand Vintage er unik og original. Det er kældermesterens personlige, frie fortolkning af årets høst, der tjener de særegne kvaliteter fra dette års druer. Grand Vintage 2012, er husets 74. vintage, kendetegnet ved sin modenhed, kompleksitet og karisma. Grand Vintage 2012 er et stemningsfuldt udtryk for overgangen fra forår til sommer, og udviser en vis mildhed ledsaget af et frisk udtryk og harmoni. 

Robert Parker
Disgorged in February 2018 with five grams per liter dosage, Moët's 2012 Extra Brut Grand Vintage is showing well, unfurling in the glass with an expressive bouquet of ripe yellow orchard fruit, peaches, toasted nuts, warm bread and honeycomb. On the palate, the wine is medium to full-bodied, broad and fleshy, with a tangy but ripe core of fruit, nicely integrated acids and a pinpoint mousse, concluding with an attractively fruit-driven finish. The 2012 reflects both the concentration of the vintage and Moët's push for riper fruit, and it is already quite accessible.

Möet & Chandon har eksisteret siden 1743, hvor huset blev grundlagt af Claude Möet. Hans drøm var at servere en udsøgt champagne til det adle og prominente folk i Paris, hvilket blev en succes. Men det var først da hans barnebarn Jean-Remy Möet overtog huset, at Möet & Chandon for alvor blev kendt af verden. Jean-Remy blev endda kendt som manden, der introducerede champagne til verden. Han fik også Champagneimperiet har siden da, kun vokset sig større – og har en imponerende årlig produktion i omegnen af 26 millioner flasker.

Den rige smag og farve i Möets champagne kommer af kombinationen af tre forskellige druesorter: Pinot Noir – som giver body, struktur og intensitet, Pinot Meunier – der bringer fedme og rundhed og Chardonnay – som giver syrlighed, elegance og friskhed. Druerne kommer fra vinmarker i alle de fem hovedområder i Champagne, og Möet udvælger kun de bedste. Champagneimperiets vinmarker udgør 200 af de 321 crus i regionen, herunder 17 grands crus og 32 af de 44 premiers crus. Noget af det, der er så unikt ved Champagne-området, er den karakteristiske mineralitet, som kommer fra det tykke lag af kalk og kridt, der nogle steder er over 100 meter. Den porøse kalk sikrer en god dræning og holder samtidigt på vandet, så vinstokken aldrig tørster. Om dagen opmagasinerer kalken solens varme og afgiver den igen til druerne i de kølige aften- og nattetimer.

Möet & Chandons inspiration og passion har altid været at dele succes og glamour med verden, hvilket de har gjort i næsten tre århundrede, og fortsat gør den dag i dag. Deres champagne rimer på fest og glade dage. Nyd den til livets specielle øjeblikke – store som små.