Michel Guignier Smagekasse (12 flasker)

1.974,00

1.579,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

Inkl. moms: 1.263,20

Her har du mulighed for at afprøve de forskellige vine fra Michel Guignier fra Beuajolais.....kassen indeholder 12 flasker fordelt på

3 flasker Michel Guignier Morgon Canon 2018 75CL
Canon er Michel Guigners mest ambitiøse vin og klart en Beaujolais, du vil kunne narre en del med i en blindsmagning af Bourgogne. Druerne kommer fra over 70 år gamle stokke, fra tre forskellige marker alle tæt på landsbyen Morgon.  På alle tre marker dyrker Guignier jorden aldeles biodynamisk – altså uden brug af pesticider, kunstgødning eller ukrudtsmidler. Alle klaser er desuden høstet i hånden og presses hele … hver mark for sig.
Brug af kunstig gær er utænkeligt her og svovl holdes på absolut minimum. Vinen fik lov at modne ovenpå kvaset i brugte franske egefade i 10 måneder og gik igennem en meget let filtrering inden den røg på flaske.
Farven er ungdommelig lilla og åbner op for duften af kirsebær, hindbær, mørke blommer, mokka, lavendel, jord plus toner af røg. Smagen får billeder frem af især mørke kirsebær, Cherry Coke, krydderkage, chokolade og kommer med strejf af røg i den lange, bløde finish.
92P af Både Vinous og Robert Parker

3 flasker Michel Guignier Morgon La Roche Pilée Bio 2018 75CL
Kig på prisen. Kig på ratingen længere nede. Vi gloede i hvert fald selv lige engang. Vi taler om en mega imponerende Beaujolais fra marken La Roche Pilée, der ligger i berømte Côte du Py. Det specielle ved marken er, at den i høj grad består af nedbrudt granit, hvilket kommer klart til udtryk i den her super komplekse vin. Stokkene er mellem 60-70 år og al arbejdet i marken foregår efter biodynamiske principper.
Michel Guigner afstilker aldrig druerne og presser dem forsigtigt for at få den renest mulige juice ud – dette i skarp kontrast til producenter af industrivin, der knuser druerne sønder og sammen. En anden grund er at Guigner modner vinen ovenpå kvaset, hvilket kun giver mening, hvis al liv ikke er mast ud af kvaset. Modningen er foregået på brugte franske Bourgogne-fade, da nye fade ifølge Guigner går ind og overdøver frugten for meget. Tilsætning er gær er bandlyst og han kører kun med en meget let filtrering, så intet af det gode går tabt.
Duften kommer med en fantastisk blanding af kirsebær, grillet vildtfugl, rosenblade og røg fra træ. Smagen er dyb og koncentreret og spiller elegant videre på duftens noter. Den føles allerede nu silkeblød og kommer med en finish, der spræller opstemt og længe. En prismåber af rang!
93P af Robert Parker

3 flasker Michel Guignier Beaujolais BIO Tradition 2018 75CL
Der er noget charmerende helt nede på jorden over Michel Guigniers Beaujolais BIO. Den stiller sig ikke an og forsøger at foregive en hel masse, den ikke er. Vinen smager bare godt, skal drikkes let afkølet og mens den er ung – helst ude i sommersolen. Det er som om, den slår let ud med armene og siger what’s not to like? med passende fransk accent.
Med BIO går Guignier planken ud i forhold til det biodynamiske og økologiske. Al arbejdet i hans marker foregår efter biodynamiske principper, men hvor han i enkelte andre vine, anvender et minimum af svovl, er det her den helt rene vare.
Duften lukker op for violer og iris sat sammen med kirsebær, hindbær og blomme plus de karakteristiske strejf af pottemuld Gamay-druen ofte kommer med. Smagen er let, frugtig og sommerlig uden så mange dikkedarer. Bare et sikkert sommer-hit.
89P af Robert Pafrker...90P af Vinous

3 flasker Michel Guignier Morgon Vieilles Vignes 2018 75CL
100% Gamay fra over 60 år gamle stokke, der troner på marker i hjertet af Morgon-regionen. Jorden her består især af nedbrudt granit og Michel Giugnier går her efter et lavere udbytte, men større intensitet. Der dyrkes biodynamisk som altid på Guigniers marker og alt høstes i hånden.
Klaserne presses hele og juicen modnes ovenpå kvaset i cement tank. Guignier afskyr tilsætning af gær og bruger kun et minimum af svovl, når han i det hele taget overhovedet finder det nødvendigt. 
Duften kan en del mere, hvis du sammenligner med almindelig Beaujolais fra unge stokke. I den her finder næsen både mørke og røde kirsebær, kakao, grillet kylling, timian, mørk jord og blide noter af røg. Mange af de samme noter går igen i den friske smag, der suppleres fint af friske hindbær og granit. Klassevin til forbløffende få penge!
92P af Vinous

Spørg mange af verdens førende sommeliers om deres foretrukne rødvin og mange af dem vil svare Beaujolais. Umiddelbart et højest overraskende svar. For bare i Frankrig alene har Beaujolais altid stået i skyggen af vinene fra Bourgogne, Bordeaux og Rhône. Men i 1990’erne begyndte forandringens vinde at blæse i Beaujolais. Her dannede fire producenter - Marcel Lapierre, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet og Guy Breton – den i vinkredse berømte Gang of Four, som grundlagde en back-to-nature stil med fokus på kvalitet i stedet for kvantitet. Og det er den stil som førende vintjenere falder på halen over. Renheden. Enkelheden. Ærligheden. Særpræget. Prissætningen. Det hele går op i en højere enhed.

Michel Guignier træder med sikre skridt i Gang of Four’s fodspor. Han er fjerde generation ud af en vinfamilie fra Morgon i Beaujolais og producerer vin på den mest naturlige måde. Guignier gør det ud fra at passe bedst muligt på jorden og miljøet, men også for at vinene får lov til at udtrykke, hvor de kommer fra. For brugen af pesticider, kunstgødning, sprøjtemidler og fremstillet gær er i Guigniers bog med til at ensarte alle vine og fjerne deres oprindelse. Og hvor spændende er dét?  

Han har i flere år arbejdet på at få alle sine marker og hele sin produktion økologisk certificeret. Eksempelvis har han plantet græs og krydderurter mellem rækkerne af vinstokke og har i mange år pløjet og brugt kompost. Alle stokkene – flere er op til 70 år gamle – bliver plejet ved håndkraft ligesom selve høsten. Vi er virkelig back to nature.

Guignier følger Beaujolais-traditionen, hvor man presser klaserne hele og den eneste gær han bruger, er den som naturligt er på drueskindene. Svovl har Guignier et ganske pragmatisk forhold til. I hans verden er svovl noget naturligt, som vi eksempelvis har i vores eget blod. Så han er ikke skræmt af at svovle, men holder det på et minimum og kun når han virkelig føler, at vinen bliver bedre af det. Så du finder også vine i hans sortiment, hvor han helt har undladt at svovle.

Tro mod stilen bruger han enten brugte tønder eller cementtanke til modning af vinene. Nye egefade føler han, vil tage alt for meget fra Gamay-frugten og føre vinen væk fra sit særpæg. Det samme gælder filtrering, som bliver holdt på et minimum for ikke at fjerne vinenes særlige udtryk.

Man må bare lette på stråhatten i forhold til Guigniers anstrengelser, hvilket flere og flere anmeldere også gør. Glem alle fordomme om Beaujolais med tilhørende reklame-stunts for Beaujolais Nouveau. Guigniers vine ligger på et helt andet og højere niveau … og giver samtidig vild god værdi for pengene. Så måske har de alligevel fat i noget de sommeliers.