Michel Guignier Smagekasse (12 flasker)

2.064,00

1.595,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

Inkl. moms: 1.276,00

Land Vintype Region Producent Volume
Frankrig Smagekasse Beaujolais Michel Guignier Smagekasse

Her har du mulighed for at afprøve de forskellige vine fra Michel Guignier fra Beuajolais.....kassen indeholder 12 flasker fordelt på

3 flasker Michel Guignier Morgon Canon 2020 (95P af James Suckling)
Canon er Michel Guigners mest ambitiøse vin og klart en Beaujolais, du vil kunne narre en del med i en blindsmagning af Bourgogne. Druerne kommer fra over 70 år gamle stokke, fra tre forskellige marker alle tæt på landsbyen Morgon.  På alle tre marker dyrker Guignier jorden aldeles biodynamisk – altså uden brug af pesticider, kunstgødning eller ukrudtsmidler. Alle klaser er desuden høstet i hånden og presses hele … hver mark for sig.

Brug af kunstig gær er utænkeligt her og svovl holdes på absolut minimum. Vinen fik lov at modne ovenpå kvaset i brugte franske egefade i 10 måneder og gik igennem en meget let filtrering inden den røg på flaske.

Farven er ungdommelig lilla og åbner op for duften af kirsebær, hindbær, mørke blommer, mokka, lavendel, jord plus toner af røg. Smagen får billeder frem af især mørke kirsebær, Cherry Coke, krydderkage, chokolade og kommer med strejf af røg i den lange, bløde finish.

3 flasker Michel Guignier Morgon La Roche Pilée Bio 2020
Kig på prisen. Kig på ratingen længere nede. Vi gloede i hvert fald selv lige engang. Vi taler om en mega imponerende Beaujolais fra marken La Roche Pilée, der ligger i berømte Côte du Py. Det specielle ved marken er, at den i høj grad består af nedbrudt granit, hvilket kommer klart til udtryk i den her super komplekse vin. Stokkene er mellem 60-70 år og al arbejdet i marken foregår efter biodynamiske principper.

Michel Guigner afstilker aldrig druerne og presser dem forsigtigt for at få den renest mulige juice ud – dette i skarp kontrast til producenter af industrivin, der knuser druerne sønder og sammen. En anden grund er at Guigner modner vinen ovenpå kvaset, hvilket kun giver mening, hvis al liv ikke er mast ud af kvaset. Modningen er foregået på brugte franske Bourgogne-fade, da nye fade ifølge Guigner går ind og overdøver frugten for meget. Tilsætning er gær er bandlyst og han kører kun med en meget let filtrering, så intet af det gode går tabt.

Duften kommer med en fantastisk blanding af kirsebær, grillet vildtfugl, rosenblade og røg fra træ. Smagen er dyb og koncentreret og spiller elegant videre på duftens noter. Den føles allerede nu silkeblød og kommer med en finish, der spræller opstemt og længe. En prismåber af rang!

3 flasker Michel Guignier Morgon Vielles Vignes 2020 (94P af James Suckling)
100% Gamay fra over 60 år gamle stokke, der troner på marker i hjertet af Morgon-regionen. Jorden her består især af nedbrudt granit og Michel Giugnier går her efter et lavere udbytte, men større intensitet. Der dyrkes biodynamisk som altid på Guigniers marker og alt høstes i hånden.

Klaserne presses hele og juicen modnes ovenpå kvaset i cement tank. Guignier afskyr tilsætning af gær og bruger kun et minimum af svovl, når han i det hele taget overhovedet finder det nødvendigt. 

Duften kan en del mere, hvis du sammenligner med almindelig Beaujolais fra unge stokke. I den her finder næsen både mørke og røde kirsebær, kakao, grillet kylling, timian, mørk jord og blide noter af røg. Mange af de samme noter går igen i den friske smag, der suppleres fint af friske hindbær og granit. Klassevin til forbløffende få penge!

3 flasker Michel Guignier Brouilly Amethystes 2019 (93 P af James Suckling) 
Dejlig let og elegant Beaujolais, som afkølet passer perfekt til mange sommerens retter. Michel Guignier laver den på biodynamisk dyrket Gamay fra marker på den nedre del af Mont Brouilly i den nordlige del af Beaujolais.

Der er blevet talt og sunget for druerne, som efter presning og fermentering er blevet modnet på bundfaldet i franske egefade – de fleste brugte for ikke at overdøve den friske frugt.

Stik snuden i glasset og nyd duften af modne hindbær, ribs, kirsebær og rød peber. Noterne går fint igen i smagen, som klart er til den friske side helt efter bogen … og grunden til at den går så fint til mad. Prøv den som alternativ til eksempelvis hvidvin. Det kan noget.

Spørg mange af verdens førende sommeliers om deres foretrukne rødvin og mange af dem vil svare Beaujolais. Umiddelbart et højest overraskende svar. For bare i Frankrig alene har Beaujolais altid stået i skyggen af vinene fra Bourgogne, Bordeaux og Rhône. Men i 1990’erne begyndte forandringens vinde at blæse i Beaujolais. Her dannede fire producenter - Marcel Lapierre, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet og Guy Breton – den i vinkredse berømte Gang of Four, som grundlagde en back-to-nature stil med fokus på kvalitet i stedet for kvantitet. Og det er den stil som førende vintjenere falder på halen over. Renheden. Enkelheden. Ærligheden. Særpræget. Prissætningen. Det hele går op i en højere enhed.

Michel Guignier træder med sikre skridt i Gang of Four’s fodspor. Han er fjerde generation ud af en vinfamilie fra Morgon i Beaujolais og producerer vin på den mest naturlige måde. Guignier gør det ud fra at passe bedst muligt på jorden og miljøet, men også for at vinene får lov til at udtrykke, hvor de kommer fra. For brugen af pesticider, kunstgødning, sprøjtemidler og fremstillet gær er i Guigniers bog med til at ensarte alle vine og fjerne deres oprindelse. Og hvor spændende er dét?  

Han har i flere år arbejdet på at få alle sine marker og hele sin produktion økologisk certificeret. Eksempelvis har han plantet græs og krydderurter mellem rækkerne af vinstokke og har i mange år pløjet og brugt kompost. Alle stokkene – flere er op til 70 år gamle – bliver plejet ved håndkraft ligesom selve høsten. Vi er virkelig back to nature.

Guignier følger Beaujolais-traditionen, hvor man presser klaserne hele og den eneste gær han bruger, er den som naturligt er på drueskindene. Svovl har Guignier et ganske pragmatisk forhold til. I hans verden er svovl noget naturligt, som vi eksempelvis har i vores eget blod. Så han er ikke skræmt af at svovle, men holder det på et minimum og kun når han virkelig føler, at vinen bliver bedre af det. Så du finder også vine i hans sortiment, hvor han helt har undladt at svovle.

Tro mod stilen bruger han enten brugte tønder eller cementtanke til modning af vinene. Nye egefade føler han, vil tage alt for meget fra Gamay-frugten og føre vinen væk fra sit særpæg. Det samme gælder filtrering, som bliver holdt på et minimum for ikke at fjerne vinenes særlige udtryk.

Man må bare lette på stråhatten i forhold til Guigniers anstrengelser, hvilket flere og flere anmeldere også gør. Glem alle fordomme om Beaujolais med tilhørende reklame-stunts for Beaujolais Nouveau. Guigniers vine ligger på et helt andet og højere niveau … og giver samtidig vild god værdi for pengene. Så måske har de alligevel fat i noget de sommeliers.