Michel Guignier Morgon Vieilles Vignes 2020 75CL

159,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 129,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5679
159,00 Inkl. moms:
6 5679
159,00 Inkl. moms:
139,00 Inkl. moms:
12 5679
159,00 Inkl. moms:
129,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Rød Beaujolais Michel Guignier 2020 75CL

100% Gamay fra over 60 år gamle stokke, der troner på marker i hjertet af Morgon-regionen. Jorden her består især af nedbrudt granit og Michel Giugnier går her efter et lavere udbytte, men større intensitet. Der dyrkes biodynamisk som altid på Guigniers marker og alt høstes i hånden.

Klaserne presses hele og juicen modnes ovenpå kvaset i cement tank. Guignier afskyr tilsætning af gær og bruger kun et minimum af svovl, når han i det hele taget overhovedet finder det nødvendigt. 

Duften kan en del mere, hvis du sammenligner med almindelig Beaujolais fra unge stokke. I den her finder næsen både mørke og røde kirsebær, kakao, grillet kylling, timian, mørk jord og blide noter af røg. Mange af de samme noter går igen i den friske smag, der suppleres fint af friske hindbær og granit. Klassevin til forbløffende få penge!

Vinbladet
Tæt, frisk duft med klassisk mørk Gamay bærfrugt med køligt præg. Et lettere lakridset krydderi, mærkbar alkohol, god detaljerigdom og tilpas egetræ. Koncentreret vin med tæt og sammensat frugt med blød og veldimensioneret tannin. Flot saftig længde, udmærket fylde og solid, kultiveret sødmefuldhed og stor ekstraktrigdom i klassisk Vieilles-Vignes-stil. Meget ung med flere års lovende udvikling foran sig.

Vinous
Opaque bright-rimmed ruby. Vibrant, spice-laced black raspberry and cherry aromas are complemented by hints of allspice, licorice and succulent flowers. Juicy, appealingly sweet and well-delineated, showing very good depth to the juicy red and blue fruit preserve and floral pastille flavors. Quite energetic for a ripe year, with tangy acidity adding lift and cut to a long, spice-laced finish.

Michel Guignier presides over a small, organically farmed domaine in Morgon that deserves to be better known. Carefully cultivated vineyards and an enviable patrimony of old vines are the cornerstone of his approach, Guignier insisting that farming organically mustn't be conflated with farming negligently. A comparatively late harvest is followed by semi-carbonic maceration in cement tanks and élevage in tank and used barrels are the rudiments of his approach in the cellar. The results are serious but expressive wines, and 2018 is a great success at this estate. Readers are warmly recommended to acquaint themselves with this excellent producer.

Spørg mange af verdens førende sommeliers om deres foretrukne rødvin og mange af dem vil svare Beaujolais. Umiddelbart et højest overraskende svar. For bare i Frankrig alene har Beaujolais altid stået i skyggen af vinene fra Bourgogne, Bordeaux og Rhône. Men i 1990’erne begyndte forandringens vinde at blæse i Beaujolais. Her dannede fire producenter - Marcel Lapierre, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet og Guy Breton – den i vinkredse berømte Gang of Four, som grundlagde en back-to-nature stil med fokus på kvalitet i stedet for kvantitet. Og det er den stil som førende vintjenere falder på halen over. Renheden. Enkelheden. Ærligheden. Særpræget. Prissætningen. Det hele går op i en højere enhed.

Michel Guignier træder med sikre skridt i Gang of Four’s fodspor. Han er fjerde generation ud af en vinfamilie fra Morgon i Beaujolais og producerer vin på den mest naturlige måde. Guignier gør det ud fra at passe bedst muligt på jorden og miljøet, men også for at vinene får lov til at udtrykke, hvor de kommer fra. For brugen af pesticider, kunstgødning, sprøjtemidler og fremstillet gær er i Guigniers bog med til at ensarte alle vine og fjerne deres oprindelse. Og hvor spændende er dét?  

Han har i flere år arbejdet på at få alle sine marker og hele sin produktion økologisk certificeret. Eksempelvis har han plantet græs og krydderurter mellem rækkerne af vinstokke og har i mange år pløjet og brugt kompost. Alle stokkene – flere er op til 70 år gamle – bliver plejet ved håndkraft ligesom selve høsten. Vi er virkelig back to nature.

Guignier følger Beaujolais-traditionen, hvor man presser klaserne hele og den eneste gær han bruger, er den som naturligt er på drueskindene. Svovl har Guignier et ganske pragmatisk forhold til. I hans verden er svovl noget naturligt, som vi eksempelvis har i vores eget blod. Så han er ikke skræmt af at svovle, men holder det på et minimum og kun når han virkelig føler, at vinen bliver bedre af det. Så du finder også vine i hans sortiment, hvor han helt har undladt at svovle.

Tro mod stilen bruger han enten brugte tønder eller cementtanke til modning af vinene. Nye egefade føler han, vil tage alt for meget fra Gamay-frugten og føre vinen væk fra sit særpæg. Det samme gælder filtrering, som bliver holdt på et minimum for ikke at fjerne vinenes særlige udtryk.

Man må bare lette på stråhatten i forhold til Guigniers anstrengelser, hvilket flere og flere anmeldere også gør. Glem alle fordomme om Beaujolais med tilhørende reklame-stunts for Beaujolais Nouveau. Guigniers vine ligger på et helt andet og højere niveau … og giver samtidig vild god værdi for pengene. Så måske har de alligevel fat i noget de sommeliers.