Michel Guignier Morgon Tradition 2021
Her taler vi en virkelig imponerende Morgon fra Michel Guignier. Morgon regnes sammen med Moulin à Vent som den bedste Cru i Beaujolais. Et terroir, hvor områdets mest lagringsværdige vine frembringes.
Vinen er lavet fra ca. 50 år gamle vinstokke, som er eksponeret mod syd på en jordbund med et stort indhold af mangan-rigt granit.
Den røde, transparente farve efterfølges af smukke, intense aromaer af kirsebær, hindbær, røde blomster og en underliggende mineralitet. Smagen skaber med sin forførende, saftige frugt og forfriskende, levende syre stor lyst til endnu et glas.
Slutteligt understreger vinens diskrete tanninkant i den middellange eftersmag en Morgon-oplevelse ud over det sædvanlige.
Michel Guigner afstilker aldrig druerne og presser dem forsigtigt for at få den renest mulige juice ud – dette i skarp kontrast til producenter af industrivin, der knuser druerne sønder og sammen. En anden grund er at Guigner modner vinen ovenpå kvaset, hvilket kun giver mening, hvis al liv ikke er mast ud af kvaset. Modningen er foregået på brugte franske Bourgogne-fade, da nye fade ifølge Guigner går ind og overdøver frugten for meget. Tilsætning er gær er bandlyst og han kører kun med en meget let filtrering, så intet af det gode går tabt.
Duften kommer med en fantastisk blanding af kirsebær, grillet vildtfugl, rosenblade og røg fra træ. Smagen er dyb og koncentreret og spiller elegant videre på duftens noter. Den føles allerede nu silkeblød og kommer med en finish, der spræller opstemt og længe. En prismåber af rang!
Her taler vi en virkelig imponerende Morgon fra Michel Guignier. Morgon regnes sammen med Moulin à Vent som den bedste Cru i Beaujolais. Et terroir, hvor områdets mest lagringsværdige vine frembringes.
Vinen er lavet fra ca. 50 år gamle vinstokke, som er eksponeret mod syd på en jordbund med et stort indhold af mangan-rigt granit.
Den røde, transparente farve efterfølges af smukke, intense aromaer af kirsebær, hindbær, røde blomster og en underliggende mineralitet. Smagen skaber med sin forførende, saftige frugt og forfriskende, levende syre stor lyst til endnu et glas.
Slutteligt understreger vinens diskrete tanninkant i den middellange eftersmag en Morgon-oplevelse ud over det sædvanlige.
Michel Guigner afstilker aldrig druerne og presser dem forsigtigt for at få den renest mulige juice ud – dette i skarp kontrast til producenter af industrivin, der knuser druerne sønder og sammen. En anden grund er at Guigner modner vinen ovenpå kvaset, hvilket kun giver mening, hvis al liv ikke er mast ud af kvaset. Modningen er foregået på brugte franske Bourgogne-fade, da nye fade ifølge Guigner går ind og overdøver frugten for meget. Tilsætning er gær er bandlyst og han kører kun med en meget let filtrering, så intet af det gode går tabt.
Duften kommer med en fantastisk blanding af kirsebær, grillet vildtfugl, rosenblade og røg fra træ. Smagen er dyb og koncentreret og spiller elegant videre på duftens noter. Den føles allerede nu silkeblød og kommer med en finish, der spræller opstemt og længe. En prismåber af rang!
Spørg mange af verdens førende sommeliers om deres foretrukne rødvin og mange af dem vil svare Beaujolais. Umiddelbart et højest overraskende svar. For bare i Frankrig alene har Beaujolais altid stået i skyggen af vinene fra Bourgogne, Bordeaux og Rhône. Men i 1990’erne begyndte forandringens vinde at blæse i Beaujolais. Her dannede fire producenter - Marcel Lapierre, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet og Guy Breton – den i vinkredse berømte Gang of Four, som grundlagde en back-to-nature stil med fokus på kvalitet i stedet for kvantitet. Og det er den stil som førende vintjenere falder på halen over. Renheden. Enkelheden. Ærligheden. Særpræget. Prissætningen. Det hele går op i en højere enhed.
Michel Guignier træder med sikre skridt i Gang of Four’s fodspor. Han er fjerde generation ud af en vinfamilie fra Morgon i Beaujolais og producerer vin på den mest naturlige måde. Guignier gør det ud fra at passe bedst muligt på jorden og miljøet, men også for at vinene får lov til at udtrykke, hvor de kommer fra. For brugen af pesticider, kunstgødning, sprøjtemidler og fremstillet gær er i Guigniers bog med til at ensarte alle vine og fjerne deres oprindelse. Og hvor spændende er dét?
Han har i flere år arbejdet på at få alle sine marker og hele sin produktion økologisk certificeret. Eksempelvis har han plantet græs og krydderurter mellem rækkerne af vinstokke og har i mange år pløjet og brugt kompost. Alle stokkene – flere er op til 70 år gamle – bliver plejet ved håndkraft ligesom selve høsten. Vi er virkelig back to nature.
Guignier følger Beaujolais-traditionen, hvor man presser klaserne hele og den eneste gær han bruger, er den som naturligt er på drueskindene. Svovl har Guignier et ganske pragmatisk forhold til. I hans verden er svovl noget naturligt, som vi eksempelvis har i vores eget blod. Så han er ikke skræmt af at svovle, men holder det på et minimum og kun når han virkelig føler, at vinen bliver bedre af det. Så du finder også vine i hans sortiment, hvor han helt har undladt at svovle.
Tro mod stilen bruger han enten brugte tønder eller cementtanke til modning af vinene. Nye egefade føler han, vil tage alt for meget fra Gamay-frugten og føre vinen væk fra sit særpæg. Det samme gælder filtrering, som bliver holdt på et minimum for ikke at fjerne vinenes særlige udtryk.
Man må bare lette på stråhatten i forhold til Guigniers anstrengelser, hvilket flere og flere anmeldere også gør. Glem alle fordomme om Beaujolais med tilhørende reklame-stunts for Beaujolais Nouveau. Guigniers vine ligger på et helt andet og højere niveau … og giver samtidig vild god værdi for pengene. Så måske har de alligevel fat i noget de sommeliers.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Michel Guignier |
Region | Beaujolais |
Årgang | 2021 |
Volume | 75CL |
Druer | Gamay |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OCC |
- Michel Guignier Kassen (12 fl.)
Her har du mulighed for at afprøve de forskellige vine fra Michel Guignier fra Beuajolais.....kassen...
1.750,00 kr. Kassens værdi 2.238,00 kr.