Michel Guignier Brouilly Amethystes 2019

159,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 129,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6416
159,00 Inkl. moms:
6 6416
159,00 Inkl. moms:
145,00 Inkl. moms:
12 6416
159,00 Inkl. moms:
129,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Rød Beaujolais Michel Guignier 2019 75CL
93 James Suckling

Dejlig let og elegant Beaujolais, som afkølet passer perfekt til mange sommerens retter. Michel Guignier laver den på biodynamisk dyrket Gamay fra marker på den nedre del af Mont Brouilly i den nordlige del af Beaujolais.

Der er blevet talt og sunget for druerne, som efter presning og fermentering er blevet modnet på bundfaldet i franske egefade – de fleste brugte for ikke at overdøve den friske frugt.

Stik snuden i glasset og nyd duften af modne hindbær, ribs, kirsebær og rød peber. Noterne går fint igen i smagen, som klart er til den friske side helt efter bogen … og grunden til at den går så fint til mad. Prøv den som alternativ til eksempelvis hvidvin. Det kan noget.

Spørg mange af verdens førende sommeliers om deres foretrukne rødvin og mange af dem vil svare Beaujolais. Umiddelbart et højest overraskende svar. For bare i Frankrig alene har Beaujolais altid stået i skyggen af vinene fra Bourgogne, Bordeaux og Rhône. Men i 1990’erne begyndte forandringens vinde at blæse i Beaujolais. Her dannede fire producenter - Marcel Lapierre, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet og Guy Breton – den i vinkredse berømte Gang of Four, som grundlagde en back-to-nature stil med fokus på kvalitet i stedet for kvantitet. Og det er den stil som førende vintjenere falder på halen over. Renheden. Enkelheden. Ærligheden. Særpræget. Prissætningen. Det hele går op i en højere enhed.

Michel Guignier træder med sikre skridt i Gang of Four’s fodspor. Han er fjerde generation ud af en vinfamilie fra Morgon i Beaujolais og producerer vin på den mest naturlige måde. Guignier gør det ud fra at passe bedst muligt på jorden og miljøet, men også for at vinene får lov til at udtrykke, hvor de kommer fra. For brugen af pesticider, kunstgødning, sprøjtemidler og fremstillet gær er i Guigniers bog med til at ensarte alle vine og fjerne deres oprindelse. Og hvor spændende er dét?  

Han har i flere år arbejdet på at få alle sine marker og hele sin produktion økologisk certificeret. Eksempelvis har han plantet græs og krydderurter mellem rækkerne af vinstokke og har i mange år pløjet og brugt kompost. Alle stokkene – flere er op til 70 år gamle – bliver plejet ved håndkraft ligesom selve høsten. Vi er virkelig back to nature.

Guignier følger Beaujolais-traditionen, hvor man presser klaserne hele og den eneste gær han bruger, er den som naturligt er på drueskindene. Svovl har Guignier et ganske pragmatisk forhold til. I hans verden er svovl noget naturligt, som vi eksempelvis har i vores eget blod. Så han er ikke skræmt af at svovle, men holder det på et minimum og kun når han virkelig føler, at vinen bliver bedre af det. Så du finder også vine i hans sortiment, hvor han helt har undladt at svovle.

Tro mod stilen bruger han enten brugte tønder eller cementtanke til modning af vinene. Nye egefade føler han, vil tage alt for meget fra Gamay-frugten og føre vinen væk fra sit særpæg. Det samme gælder filtrering, som bliver holdt på et minimum for ikke at fjerne vinenes særlige udtryk.

Man må bare lette på stråhatten i forhold til Guigniers anstrengelser, hvilket flere og flere anmeldere også gør. Glem alle fordomme om Beaujolais med tilhørende reklame-stunts for Beaujolais Nouveau. Guigniers vine ligger på et helt andet og højere niveau … og giver samtidig vild god værdi for pengene. Så måske har de alligevel fat i noget de sommeliers.