Michel Guignier Beaujolais BIO Tradition 2018 75CL

129,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 100,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5677
129,00 Inkl. moms:
6 5677
129,00 Inkl. moms:
115,00 Inkl. moms:
12 5677
129,00 Inkl. moms:
100,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Rød Beaujolais Michel Guignier 2018 750
89 Robert Parker
90 Vinous
91 Vinbladet

Der er noget charmerende helt nede på jorden over Michel Guigniers Beaujolais BIO. Den stiller sig ikke an og forsøger at foregive en hel masse, den ikke er. Vinen smager bare godt, skal drikkes let afkølet og mens den er ung – helst ude i sommersolen. Det er som om, den slår let ud med armene og siger what’s not to like? med passende fransk accent.

Med BIO går Guignier planken ud i forhold til det biodynamiske og økologiske. Al arbejdet i hans marker foregår efter biodynamiske principper, men hvor han i enkelte andre vine, anvender et minimum af svovl, er det her den helt rene vare.

Duften lukker op for violer og iris sat sammen med kirsebær, hindbær og blomme plus de karakteristiske strejf af pottemuld Gamay-druen ofte kommer med. Smagen er let, frugtig og sommerlig uden så mange dikkedarer. Bare et sikkert sommer-hit.

Vinbladet
Frisk og ganske mørk bærnæse med diskret egetræ, flødekaramel og pæn mineralitet. Rank og med pæn styrke og fornem renhed. Udmærket delikatesse, fin renhed, moderat styrke og med pæn lille floralitet. Flot sammensat saftig smag med rigdom, tyngde og præcision. Velstruktureret dybde, længde, fin balance og med kultiveret sødme. Klassisk, vellavet og givende.

Vinous
Inky ruby. Fresh dark berries, candied flowers and cracked pepper on the nose, along with a mineral nuance that adds vivacity. Sweet and broad on the palate, offering juicy boysenberry and cherry compote flavors that tighten up slowly with aeration. Shows good finishing clarity, subtle tannins and a strong echo of sweet blue fruit.

Robert Parker
Guignier's 2018 Beaujolais bursts with aromas of Morello cherries, sweet berries and toasted almonds, followed by a medium to full-bodied, fleshy palate that's succulent and enveloping. Produced from certified organic vineyards, this is a great value.

Michel Guignier presides over a small, organically farmed domaine in Morgon that deserves to be better known. Carefully cultivated vineyards and an enviable patrimony of old vines are the cornerstone of his approach, Guignier insisting that farming organically mustn't be conflated with farming negligently. A comparatively late harvest is followed by semi-carbonic maceration in cement tanks and élevage in tank and used barrels are the rudiments of his approach in the cellar. The results are serious but expressive wines, and 2018 is a great success at this estate. Readers are warmly recommended to acquaint themselves with this excellent producer.

Spørg mange af verdens førende sommeliers om deres foretrukne rødvin og mange af dem vil svare Beaujolais. Umiddelbart et højest overraskende svar. For bare i Frankrig alene har Beaujolais altid stået i skyggen af vinene fra Bourgogne, Bordeaux og Rhône. Men i 1990’erne begyndte forandringens vinde at blæse i Beaujolais. Her dannede fire producenter - Marcel Lapierre, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet og Guy Breton – den i vinkredse berømte Gang of Four, som grundlagde en back-to-nature stil med fokus på kvalitet i stedet for kvantitet. Og det er den stil som førende vintjenere falder på halen over. Renheden. Enkelheden. Ærligheden. Særpræget. Prissætningen. Det hele går op i en højere enhed.

Michel Guignier træder med sikre skridt i Gang of Four’s fodspor. Han er fjerde generation ud af en vinfamilie fra Morgon i Beaujolais og producerer vin på den mest naturlige måde. Guignier gør det ud fra at passe bedst muligt på jorden og miljøet, men også for at vinene får lov til at udtrykke, hvor de kommer fra. For brugen af pesticider, kunstgødning, sprøjtemidler og fremstillet gær er i Guigniers bog med til at ensarte alle vine og fjerne deres oprindelse. Og hvor spændende er dét?  

Han har i flere år arbejdet på at få alle sine marker og hele sin produktion økologisk certificeret. Eksempelvis har han plantet græs og krydderurter mellem rækkerne af vinstokke og har i mange år pløjet og brugt kompost. Alle stokkene – flere er op til 70 år gamle – bliver plejet ved håndkraft ligesom selve høsten. Vi er virkelig back to nature.

Guignier følger Beaujolais-traditionen, hvor man presser klaserne hele og den eneste gær han bruger, er den som naturligt er på drueskindene. Svovl har Guignier et ganske pragmatisk forhold til. I hans verden er svovl noget naturligt, som vi eksempelvis har i vores eget blod. Så han er ikke skræmt af at svovle, men holder det på et minimum og kun når han virkelig føler, at vinen bliver bedre af det. Så du finder også vine i hans sortiment, hvor han helt har undladt at svovle.

Tro mod stilen bruger han enten brugte tønder eller cementtanke til modning af vinene. Nye egefade føler han, vil tage alt for meget fra Gamay-frugten og føre vinen væk fra sit særpæg. Det samme gælder filtrering, som bliver holdt på et minimum for ikke at fjerne vinenes særlige udtryk.

Man må bare lette på stråhatten i forhold til Guigniers anstrengelser, hvilket flere og flere anmeldere også gør. Glem alle fordomme om Beaujolais med tilhørende reklame-stunts for Beaujolais Nouveau. Guigniers vine ligger på et helt andet og højere niveau … og giver samtidig vild god værdi for pengene. Så måske har de alligevel fat i noget de sommeliers.