Meo-Camuzet Chambolle Musigny 2005

1.695,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Årgang Volume
Frankrig Rød Bourgogne Chambolle Musigny 2005 75CL
91 Robert Parker

Robert Parker.
A 2005 Chambolle-Musigny smells of liqueur-like black raspberry and high-toned floral and distilled raspberry essences, then saturates the palate with sweet fruit and marrow. It possesses a lovely creaminess and a chocolate-like richness yet preserves a fresh fruit skin edge, finishing with abundant sensual appeal.

Beskrivelse af producenten
Domaine Méo-Camuzet er helt sikkert en af de mest berømte producenter i Bourgogne – og har været det længe. Méo-familiens hengivenhed til vinproduktion går hele 400 år tilbage i historien.

Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet – vinbonde i Vosne Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Det var ham, som samlede de fleste af de berømte parceller, ejendommen i dag består af. Han var i øvrigt den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, og den som solgte bygningen til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. De parceller (i alt 2,9 ha.) på marken Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over i dag, er blandt de absolut bedste og stammer fra den tid, hvor Etienne Camuzet ejede slottet.

Det var datteren Maria Noirot, som arvede vinmarkerne, men da hun ikke havde nogle børn ved sin død i 1959, havde hun testamenteret ejendommen til sit nærmeste familiemedlem Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Han overtog vinhuset, og i 1981 blev Camuzet vinhuset til Méo-Camuzet. De første vine solgt under dette navn, er fra årgang 1983.  Fra 1989 overtog Jean Méos søn Jean Nicolas Méo styringen af vinhuset, godt hjulpet af Christian Faurois, søn og nevø af andre historiske forpagtere. Christian lærte Nicolas om dyrkning af vinstokke, og gav ham hans passion for at passe vingården.

Nicolas Méo, der er uddannet fra en handelsskole, promoverede sine vine ved at skabe et internationalt distributionsnetværk, og vinene skulle vælges af de mest berømte sommelierer, hvilket forklarer den unikke position, som Méo-Camuzet nyder godt af i de fantastiske restauranter rundt om i verden. Hans største vanskelighed var at håndtere det utilstrækkelige udbud i en sammenhæng med stigende efterspørgsel. Ved århundredskiftet besluttede han derfor i samarbejde med sine søstre at oprette et nyt firma: Som négocianter kunne de imødekomme den stigende efterspørgsel lidt bedre og udvide sortimentet, for at tage mere overkommelige vine ind. Således blev virksomheden Méo-Camuzet Frère & Soeurs født med sit eget specifikke mærke. Jean-Nicolas' opfattelse af négoce er dog ikke den traditionelle. Faktisk køber han høst, på vinstokken, i Fixin, Marsannay, Bourgogne eller andre vinmarker, men han køber ikke blot druer. Der foretages flere indgreb i vækstsæsonen af ​​godsets hold, og de fleste af disse parceller er overvåget i flere år, hvilket gør det muligt at lære dem lige så godt at kende, som avleren gør.

I dag er Méo-Camuzet blandt de mest berømte godser i Bourgogne. Jean-Nicolas og hans team fortsætter med at arbejde på næsen og smagen af ​​deres vine, og viser stor respekt for naturen. De har en kæmpe passion for terroiret og deres fag, hvilket virkelig kommer til udtryk i vinene fra det fantastiske Méo-Camuzet.