Martinelli Zinfandel Giuseppe & Luisa 2018 75CL

495,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 375,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2137
495,00 Inkl. moms:
6 2137
495,00 Inkl. moms:
375,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Martinelli 2018 Sonoma County 75CL
95 Vinous
93 Robert Parker

Zinfandel fra absolut øverste hylde og altid blandt Californiens bedste. Giuseppe og Luisa Martinelli beplantede et lille område af Russian River Valley med Zinfandel tilbage i 1880’erne. Det er stiklinger herfra som deres barnebarn Lee Martinelli Sr. anvendte, da han senere beplantede en anden mark med Zinfandel. Og det er druerne fra den mark, der går til denne kraftfulde og saftige vin. 

Frugten bliver høstet, når den ligger på den meget modne side. Så du får saft og kraft for alle skillingerne, men  winemaker Courtney Wagoner har på bedste vis formået at bevare balancen i vinen.

Stik snuden ned til den rubinrøde vin og mød duften af hindbærkompot, blodappelsin, jordbær, hvide pærer, sort te og varm vanilje. Den fyldige smag fylder munden helt og gentager mange af duftens noter, men kommer også med røde blommer og nektariner. Sæt god tid af til finishen!

Robert Parker 93P
The 2018 Zinfandel Giuseppe and Luisa has a medium ruby color and an elegant profile, with a nose of saline, apricots, raspberry and strawberry, plus notes of black tea, blood orange and earth. Medium-bodied, it has a silky texture and nuanced flavor layers with seamless freshness and a long, layered finish. 1,462 cases produced.

Vinous 95P
The 2018 Zinfandel Giuseppe & Luisa is, in my view, once again the most distinctive Zinfandel in this range. Bright acids, floral overtones and chiseled red fruit scream with Russian River character. Medium in body, gracious and beautifully perfumed, the Giuseppe & Luisa is flat-out gorgeous. I loved it.

Martinelli er en af de helt store vinfamilier i det nordlige Californien. De har dyrket vin i Russian River Valley siden 1887 og i dag er det 6. generation – Lee and Carolyn Martinelli, som er ved roret. De mødte i starten af 1990’erne ingen ringere end Helen Turley (Pahlmeyer, Peter Michael Winery og Turley Winery) på en støvet vej in the middle of nowhere. Deres vinmarker stødte op til hinandens og et nyt venskab var født. Helen Turley har således været consulting winemaker siden 1992 og har klart været med til at øge kvaliteten og lokalisere nye marker.

Martinelli-familien gør en stor dyd ud af bæredygtig dyrkning og lader i videst mulig omfang naturen gå sin gang. Der tilsættes heller ikke gær og filtrering kan man glemme alt om. Vi må bare sige, at det virker max.

Helt tilbage til 1880’erne har familien dyrket Zinfandel, men de sidste mange årtier er der også blevet dyrket Pinot Noir, Chardonnay og Muscat. Stilen er fyldige vine, der er tro mod terrioret, hvilket også år efter år falder i de førende anmelderes smag. Martinelli bliver igen og igen ratet højt ikke bare af Parker og Vinous men også af vinentusiaster i og udenfor Californien.

Vi har fornøjelsen af at kunne tilbyde dig det meste fra deres range og kigger man på pris i forhold til kvalitet, så er der bred enighed om, at vi er ovre i afdelingen for de rigtigt fornuftige køb. God fornøjelse!