Martinelli Vigneto di Evo Zinfandel 2014 75CL

299,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 199,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4398
299,00 Inkl. moms:
12 4398
299,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Martinelli 2014 Sonoma Coast 75CL

Powerfuld og saftig zin fra winemaker Bryan Kvammes erfarne næver. Druerne har han hentet fra Martinellis egne marker – Jackass, Vellutini, Lolita og Giuseppe & Luisa – der ligger i de kølige områder af Russian River Valley.

Alkoholprocenten er oppe at kysse de 16%, men selvom vinen bestemt har brede skuldre, er det på ingen måde en overdimensioneret og tung body builder. 

Farven er ovre i det helt mørke med en lilla kant. Stikker du snuden i glasset er der dømt mørke blommer, brombær, mørke kirsebær, rosenblade, mælkechokolade og strejf af eg fra fadene. Den intense smag spinder sig især om den mørke frugt og henimod slutningen stempler granatæbler ind. På toppen nu!

Martinelli er en af de helt store vinfamilier i det nordlige Californien. De har dyrket vin i Russian River Valley siden 1887 og i dag er det 6. generation – Lee and Carolyn Martinelli, som er ved roret. De mødte i starten af 1990’erne ingen ringere end Helen Turley (Pahlmeyer, Peter Michael Winery og Turley Winery) på en støvet vej in the middle of nowhere. Deres vinmarker stødte op til hinandens og et nyt venskab var født. Helen Turley har således været consulting winemaker siden 1992 og har klart været med til at øge kvaliteten og lokalisere nye marker.

Martinelli-familien gør en stor dyd ud af bæredygtig dyrkning og lader i videst mulig omfang naturen gå sin gang. Der tilsættes heller ikke gær og filtrering kan man glemme alt om. Vi må bare sige, at det virker max.

Helt tilbage til 1880’erne har familien dyrket Zinfandel, men de sidste mange årtier er der også blevet dyrket Pinot Noir, Chardonnay og Muscat. Stilen er fyldige vine, der er tro mod terrioret, hvilket også år efter år falder i de førende anmelderes smag. Martinelli bliver igen og igen ratet højt ikke bare af Parker og Vinous men også af vinentusiaster i og udenfor Californien.

Vi har fornøjelsen af at kunne tilbyde dig det meste fra deres range og kigger man på pris i forhold til kvalitet, så er der bred enighed om, at vi er ovre i afdelingen for de rigtigt fornuftige køb. God fornøjelse!