Martinelli Pinot Noir Bondi Home Ranch 2014 75CL

645,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 545,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 3196
645,00 Inkl. moms:
6 3196
645,00 Inkl. moms:
545,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Martinelli 2014 Sonoma County 75CL
96 Robert Parker

Winemaker Bryan Kvamme har her skabt lidt af et brag, der fik Parker helt op at ringe. En fyldig og intens sag med Pinot Noir fra Bondi Home Ranch, der ligger i Green Valley, Russian River og har været i familiens eje siden 1880.

Der blev som altid høstet ved håndkraft og alle klaser blev afstilket inden presning. Juicen fik lov at modne på franske egefade, hvoraf hele 80% var ganske nye. Så der er ikke blevet sparet på noget her.

Farven er rubinrød på vej over i lilla og inviterer på duften af brombær, blåbær, lakrids, tobak, vildtkød og røg. Den kraftige smag gentager mange af duftens noter, men kommer derudover også med jordbær og kirsebær. Et mega hit nu og i de næste 15 år.     

Robert Parker 96P 
The medium ruby-purple colored 2014 Pinot Noir Bondi Home Ranch offers up intense notes of crushed Bing cherries, violets and black raspberries with hints of lavender, underbrush and dried herbs. Medium to full-bodied, it packs in the vibrant red berry flavors and layers, with a fine-grained frame and long, lively finish.

Martinelli er en af de helt store vinfamilier i det nordlige Californien. De har dyrket vin i Russian River Valley siden 1887 og i dag er det 6. generation – Lee and Carolyn Martinelli, som er ved roret. De mødte i starten af 1990’erne ingen ringere end Helen Turley (Pahlmeyer, Peter Michael Winery og Turley Winery) på en støvet vej in the middle of nowhere. Deres vinmarker stødte op til hinandens og et nyt venskab var født. Helen Turley har således været consulting winemaker siden 1992 og har klart været med til at øge kvaliteten og lokalisere nye marker.

Martinelli-familien gør en stor dyd ud af bæredygtig dyrkning og lader i videst mulig omfang naturen gå sin gang. Der tilsættes heller ikke gær og filtrering kan man glemme alt om. Vi må bare sige, at det virker max.

Helt tilbage til 1880’erne har familien dyrket Zinfandel, men de sidste mange årtier er der også blevet dyrket Pinot Noir, Chardonnay og Muscat. Stilen er fyldige vine, der er tro mod terrioret, hvilket også år efter år falder i de førende anmelderes smag. Martinelli bliver igen og igen ratet højt ikke bare af Parker og Vinous men også af vinentusiaster i og udenfor Californien.

Vi har fornøjelsen af at kunne tilbyde dig det meste fra deres range og kigger man på pris i forhold til kvalitet, så er der bred enighed om, at vi er ovre i afdelingen for de rigtigt fornuftige køb. God fornøjelse!