Martinelli Pinot Noir Bella Vigna 2013 75CL

449,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 319,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 3197
449,00 Inkl. moms:
6 3197
449,00 Inkl. moms:
319,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Martinelli 2013 Sonoma County 75CL

Mega charmerende og flyvende elegant Pinot Noir. Winemaker Courtney Wagoner laver sin smukke vin ”Bella Vigna” med druer fra Martinellis egne marker i Russian River Valley og Fort Ross-Seaview AVA.

Kun drueskallernes egne naturlige gær har været brugt ved fermenteringen og efterfølgende fik vinen lov at modne 10 måneder på små egefade.

Den smukke røde farve lokker med duften af tørrede kirsebær, blåbær, jordbær, skovbund, lakrids og let vanilje fra egefadene. Smagen skaber især billeder af jordbær, kirsebær, cola, sort te og røg inden den munder ud i en saftig og rar finish. I dén grad drikkeklar!

Martinelli er en af de helt store vinfamilier i det nordlige Californien. De har dyrket vin i Russian River Valley siden 1887 og i dag er det 6. generation – Lee and Carolyn Martinelli, som er ved roret. De mødte i starten af 1990’erne ingen ringere end Helen Turley (Pahlmeyer, Peter Michael Winery og Turley Winery) på en støvet vej in the middle of nowhere. Deres vinmarker stødte op til hinandens og et nyt venskab var født. Helen Turley har således været consulting winemaker siden 1992 og har klart været med til at øge kvaliteten og lokalisere nye marker.

Martinelli-familien gør en stor dyd ud af bæredygtig dyrkning og lader i videst mulig omfang naturen gå sin gang. Der tilsættes heller ikke gær og filtrering kan man glemme alt om. Vi må bare sige, at det virker max.

Helt tilbage til 1880’erne har familien dyrket Zinfandel, men de sidste mange årtier er der også blevet dyrket Pinot Noir, Chardonnay og Muscat. Stilen er fyldige vine, der er tro mod terrioret, hvilket også år efter år falder i de førende anmelderes smag. Martinelli bliver igen og igen ratet højt ikke bare af Parker og Vinous men også af vinentusiaster i og udenfor Californien.

Vi har fornøjelsen af at kunne tilbyde dig det meste fra deres range og kigger man på pris i forhold til kvalitet, så er der bred enighed om, at vi er ovre i afdelingen for de rigtigt fornuftige køb. God fornøjelse!