Martin Ray Pinot Noir, Sonoma Coast 2020 37,5CL

135,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 110,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6612
135,00 Inkl. moms:
6 6612
135,00 Inkl. moms:
125,00 Inkl. moms:
12 6612
135,00 Inkl. moms:
110,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Martin Ray Winery 2020 Sonoma County 37,5CL
93 James Suckling

Lækker saftig Pinot fra flere af de bedste marker i Russian River Valley. Druerne kommer fra dyrkere, som Martin Ray har haft et mangeårigt samarbejde med … og hvor holdet fra Martin Ray ofte er med i marken. Winemaker Leslie Renaud er gået efter at få den koncentrerede frugt fra bevidst lavere udbytter frem i forreste linje. Stor tak for dét!

2020-årgangen er lagret i 11 måneder på en blanding af nye franske egefade og 1-2 år gamle for ikke at overdøve frugten.

Resultatet er en super elegant vin, der dufter fantastisk af tørrede jordbær, granatæble, sorte kirsebær, vilde roser og lette noter af vanilje fra fadene. Vinen føles silkeblød og frugten træder frem på bedste vis i en Californien-møder-Bourgogne-dans. Mega vellykket!

James Suckling 93P
A beautiful and tangy pinot with fresh strawberries and citrus undertones. It’s medium-bodied with bright acidity and a fine line of tannins going through the center. Drink or hold.

Navnet Martin Ray har en stor og vigtig plads i den amerikanske vinhistorie. Han var nemlig en af de allerførste til at dyrke vin i højderne, hvilket han kastede sig over helt tilbage i 1943, da han købte en parcel 600 meter oppe i Santa Cruz Mountains og etablerede dét som i dag er sagnomspundne Mount Eden Vineyards. Han var i gang helt frem til 1972 og var i særdeleshed inspireret af Bourgogne. Hans vine skulle udtrykke det terroir, druerne var dyrket i og lidt for smarte genveje var totalt uhørt.

Herefter skulle der gå godt 20 år, før vin-entreprenøren Courtney Benham faldt over 1.500 kasser Martin Ray vin i en lagerhal. Benham kunne sin vinhistorie og kunne fuldstændigt tilslutte sig Martin Rays indstilling til tingene. Han besluttede sig derfor for at købe Martin Ray brandet og begynde at producere vin ved at følge manden Martin Rays dogmer.

Courtney Benhams team hos Martin Ray winery anføres af winemaker Leslie Renauld, der har godt 20 års erfaring fra flere af de førende californiske vinproducenter. Hun anvender både druer fra Martin Rays egne marker og fra marker, der ejes af tætte samarbejdspartnere, hvor Leslie og hendes team selv er med i arbejdet med vinstokkene.

Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere dig for både Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Chardonnay fra Martin Ray. Det er alle vine, hvor du virkelig får meget for pengene – både hvad angår duft, smag og oprindelse. Martin Ray selv ville uden tvivl være mere end tilfreds.