Martin Ray Chardonnay Sonoma Coast 2019

219,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 175,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6608
219,00 Inkl. moms:
6 6608
219,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
12 6608
219,00 Inkl. moms:
175,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Martin Ray Winery 2019 Sonoma County 75CL
92 James Suckling

Frisk og elegant Chardonnay fra vinmarker højt oppe i Sonoma Coast, hvor jorden har et ekstra højt indhold af sten og ler. Winemaker Leslie Renaud er klart inspireret af hvidvinene fra Bourgogne, men det skal vi ikke være kede af – især ikke når hun lykkes så godt, som det er tilfældet her.

Vinen er modnet i 12 måneder på bundfaldet (sur lie) i franske egetønder, hvoraf 40% var aldeles dugfriske. Ud er kommet en vin med masser af frugt og det særlige præg fra Sonoma Coast, hvilket er hele idéen med vinen.

Duften tager dig i behagelig retning af gyldne æbler, henkogte pærer, moden nektarin, honningmelon, blomster plus en anelse vanilje fra egefadene. Smagen kommer med en rar frisk fylde og trækker mange af duftens frugtrige noter med over. Et enkelt glas er ikke nok!

James Suckling 92P
Aromas of spiced apple, pineapple, lemon zest, smoked almonds and flint. It’s medium-to full-bodied with tangy acidity and a concentrated, flavorful finish. Bright and energetic. Drink or hold.

Navnet Martin Ray har en stor og vigtig plads i den amerikanske vinhistorie. Han var nemlig en af de allerførste til at dyrke vin i højderne, hvilket han kastede sig over helt tilbage i 1943, da han købte en parcel 600 meter oppe i Santa Cruz Mountains og etablerede dét som i dag er sagnomspundne Mount Eden Vineyards. Han var i gang helt frem til 1972 og var i særdeleshed inspireret af Bourgogne. Hans vine skulle udtrykke det terroir, druerne var dyrket i og lidt for smarte genveje var totalt uhørt.

Herefter skulle der gå godt 20 år, før vin-entreprenøren Courtney Benham faldt over 1.500 kasser Martin Ray vin i en lagerhal. Benham kunne sin vinhistorie og kunne fuldstændigt tilslutte sig Martin Rays indstilling til tingene. Han besluttede sig derfor for at købe Martin Ray brandet og begynde at producere vin ved at følge manden Martin Rays dogmer.

Courtney Benhams team hos Martin Ray winery anføres af winemaker Leslie Renauld, der har godt 20 års erfaring fra flere af de førende californiske vinproducenter. Hun anvender både druer fra Martin Rays egne marker og fra marker, der ejes af tætte samarbejdspartnere, hvor Leslie og hendes team selv er med i arbejdet med vinstokkene.

Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere dig for både Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Chardonnay fra Martin Ray. Det er alle vine, hvor du virkelig får meget for pengene – både hvad angår duft, smag og oprindelse. Martin Ray selv ville uden tvivl være mere end tilfreds.