Marques del Hueco Selección Viñas Viejas Cosecha 2018, Rioja

149,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 95,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5283
149,00 Inkl. moms:
6 5283
149,00 Inkl. moms:
95,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Spanien Rød Rioja Marques del Hueco 2018 75CL
* * * * Frisk, intens næse med rød bærfrugt, våd pibetobak. Børsen
Et regulært røverkøb.... Børsen

Mega elegant Rioja i en lidt friskere stil end du normalt møder. En del af hemmeligheden ligger i druesammensætningen, som hedder 80% Tempranillo, 10% Mazuelo og 10% Graciano fra stokke, der har 17 til 24 somre på CV’et.

Vinen er først modnet 12 måneder på tønder og derefter 12 måneder på flaske for lige at opnå den sidste stabilitet. Det er lykkedes til fulde og du kan se frem til en duft, der ud over den klassiske mørke, modne frugt også kommer med lidt friske noter af citrus plus vanilje. Smagen gentager den mørke frugt og supplerer fint med mørk chokolade, toffee, kanel og de forfriskende citrusnoter fra duften.

På toppen nu og de næste 10 år.

Rioja-vinene er godt og grundigt på vej tilbage, selvom de har været her længe. Faktisk startede de med at dyrke og producere vin i Rioja, mens vi heroppe stadig rendte rundt med vikingehjelme på og drak mjød i stride strømme ledsaget af nådesløst slagsmål. Så der ligger en lang og stolt tradition bag vinene fra Rioja og flere af de førende vinproducerende familier har været med længere end længe.

Familien bag vinene fra Marques del Hueco er en af dem. De gemmer sig bag navnet Bodegas Heras Cordón og har hjemme i den nordlige Rioja Alta region, hvor jordforhold og klima gør, at vinene herfra regnes for de bedste i hele Rioja. Men generelt må man bare sige, at vinproducenterne i Rioja godt nok har spændt hjelmen de seneste 10-15 år og i dag produceres der fremragende vine i alle tre regioner – vine der kan noget andet og er tro mod deres særkende.

Bodegas Heras Cordón fokuserer alene på de røde vine. Ud over den nærmest altdominerende Tempranillo-drue, bliver der også dyrket Mazuelo og Graciano, som begge indgår i mindre mængder i de vine, vi har fra dem. Familien høster alt ved håndkraft og druerne sorteres efterfølgende ligeledes ved brug af hænder og øjne.

Vinen lagrer pr. tradition på eg og giver et mere elegant og afdæmpet aftryk end det ofte er tilfældet med vine fra mange andre steder i verden, hvor man får en mistanke om at eg bruges til at skjule diverse mangler.

Fokus ligger benhårdt på kvalitet frem for kvantitet, hvilket afsløres med al tydelighed, når vinene eksamineres. Både duft og smag kommer i lag på lag og man er ikke i tvivl om, hvor vi er henne i verden, hvilket er en befrielse i en tid, hvor mange af verdens vinproducenter søger samme stil blottet for oprindelse.