Marques del Hueco Reserva Cosecha 2014, Rioja 75CL

179,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 149,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5202
179,00 Inkl. moms:
6 5202
179,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Spanien Rød Rioja Marques del Hueco 2014 75CL

Familien har skruet denne blændende Rioja Reserva sammen i mere end 100 år, så den har efterhånden fået mange smil frem henover generationernes middagsborde. Opskriften hedder 90% Tempranillo, 5% Mazuelo og 5% Graciano, som er høstet i hånden og derefter sorteret nærmest med lup.

I bedste Rioja-stil har juicen fået 18 måneder på tønder og er kommet ud på den anden side med masser af elegance og intensitet. Duften er klassisk Rioja med masser af modne kirsebær og blommer plus strejf af terroir og vanilje fra fadet. Smagen er især domineret af den modne frugt, som har opstemt selskab af både læder, lakrids og vanilje. Vær forberedt på at skulle sætte tid af til den silkebløde finish.

Du kan med største velbehag nyde den nu, men den er skabt til at holde fest i hvert fald 15 år endnu.

Rioja-vinene er godt og grundigt på vej tilbage, selvom de har været her længe. Faktisk startede de med at dyrke og producere vin i Rioja, mens vi heroppe stadig rendte rundt med vikingehjelme på og drak mjød i stride strømme ledsaget af nådesløst slagsmål. Så der ligger en lang og stolt tradition bag vinene fra Rioja og flere af de førende vinproducerende familier har været med længere end længe.

Familien bag vinene fra Marques del Hueco er en af dem. De gemmer sig bag navnet Bodegas Heras Cordón og har hjemme i den nordlige Rioja Alta region, hvor jordforhold og klima gør, at vinene herfra regnes for de bedste i hele Rioja. Men generelt må man bare sige, at vinproducenterne i Rioja godt nok har spændt hjelmen de seneste 10-15 år og i dag produceres der fremragende vine i alle tre regioner – vine der kan noget andet og er tro mod deres særkende.

Bodegas Heras Cordón fokuserer alene på de røde vine. Ud over den nærmest altdominerende Tempranillo-drue, bliver der også dyrket Mazuelo og Graciano, som begge indgår i mindre mængder i de vine, vi har fra dem. Familien høster alt ved håndkraft og druerne sorteres efterfølgende ligeledes ved brug af hænder og øjne.

Vinen lagrer pr. tradition på eg og giver et mere elegant og afdæmpet aftryk end det ofte er tilfældet med vine fra mange andre steder i verden, hvor man får en mistanke om at eg bruges til at skjule diverse mangler.

Fokus ligger benhårdt på kvalitet frem for kvantitet, hvilket afsløres med al tydelighed, når vinene eksamineres. Både duft og smag kommer i lag på lag og man er ikke i tvivl om, hvor vi er henne i verden, hvilket er en befrielse i en tid, hvor mange af verdens vinproducenter søger samme stil blottet for oprindelse.