Marchesi di Gresy Barbera d'Asti 2021
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 199,00 kr. | |
3 | 199,00 kr. | 99,00 kr. |
Super vellavet, frisk og tør Barbera, der er italienernes foretrukne til en stor del af deres fantastiske køkken. Druerne kommer fra La Serra, der ligger i Alessandria provinsen - nærmere bestemt kommunen Cassine. Marken dyrkes efter bæredygtige og økologiske principper, hvilket er tilfældet med alle di Grésys besiddelser.
Winemaker Matteo Sasso kører her en traditionel vinifikation, hvor mosten får lov til at ligge med skallerne i 10 dage. Malolaktisk gæring på ståltank. Herefter 5 måneders modning på let brugte egefade og yderligere modning på flaske, inden Matteo Sasso slipper den fri.
Farven er intens rubinrød med klare, lilla reflektioner. Stik snuden i glasset og bliv mødt med den rene, klassiske Barbera duft – solbær, hindbær, stikkelsbær, ribs og modne kirsebær. Den friske smag lader frugten komme fint til orde og den friske syre, som er Barberas adelsmærke holder blændende sammen på det hele. Kan nydes nu men er også sjov om 6-7 år.
Robert Parker
A release of 26,380 bottles, the Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Gresy 2021 Barbera d'Asti is a medium-weight expression with lots of bright and simple notes of cherry and raspberry, The wine delivers good power and intensity at below its weight class. There is bright acidity and an easy, silky mouthfeel that conjures a wine of clean simplicity that's great for pizza.
Falder talen på Barbaresco, er Gaja uden tvivl det mest kendte navn. Men nu handler det jo til syvende og sidst om, hvad der er i flasken ... og der vil vi vove at påstå at topvinene fra di Grésy godt kan stå på samme bord som Gaja.
Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy har været ejet af familien di Grésy siden 1797. Ejendommen omfatter fire ejendomme beliggende i Langhe og Monferrato, der er hjemsted for Piemontes største vine. Før 1960'erne fungerede godset som en traditionel gård, der producerede husdyr, grøntsager og frugter - herunder druer. På det tidspunkt blev druerne solgt til de fineste vinproducenter i området, som det var
traditionen i Langhe. I begyndelsen af 1970'erne indså Alberto di Grésy potentialet i sine vinmarker og besluttede, at han måtte vinificere sine egne druer.
I 1973 producerede Alberto sin første årgang med det formål at overføre terroirets, vinmarkernes og sortens klasse og karakter til flasken ved hjælp af den bedste tilgængelige teknologi og respekt for traditionen. I 2013 begyndte Albertos søn og datter, Alessandro og Ludovica di Grésy, deres eventyr i familiens vingård, hvor de arbejdede sammen med deres far. Den dag i dag vinificerer Marchesi di Grésy kun druer, der kommer fra deres ejendomme, 111 hektar vinmarker fordelt på Martinenga, Monte Aribaldo, La Serra og Monte Colombo ejendomme.
Martinenga-vingården er en af Langhes fineste og største enkeltejede "monopol" i regionen og er kendt for at producere nogle af de fineste Barbareschi. Den er beplantet med Nebbiolo-undersorterne Lampia, Rosé og Michet, hvis blanding producerer de mest elegante Nebbiolo-vine. Med sin sydlige eksponering, blå mergeljord og højder fra 220 til 280 meter har Martinenga cru ideelle vækstbetingelser, hvilket gør det muligt for Nebbiolo-frugten at nå fuld modenhed selv i vanskelige årgange.
Vinifikationen og modningen af vin fra alle fire ejendomme sker på Martinenga, og i 2000 besluttede familien at udvide kælderen. For at minimere miljøpåvirkningen på de omkringliggende bakker blev kælderen bygget helt under jorden. På denne måde var familien i stand til at reducere jordforbruget, samtidig med at de udnyttede den naturlige isolering af jorden, hvilket skabte ideelle betingelser for vinens aldring uden ekstern energikilde. En del af kældertaget og parkeringsområdet ved Marchesi di Gresy var også dækket af solpaneler, hvis årlige kapacitet er nok til at dække hele vingårdens energibehov.
Vi har hjemtaget en meget bred vifte af di Grésys fantastiske røde vine og må bare give dem vores varmeste anbefaling. Ædelt håndværk i alle flasker plus førsteklasses italiensk charme.
Super vellavet, frisk og tør Barbera, der er italienernes foretrukne til en stor del af deres fantastiske køkken. Druerne kommer fra La Serra, der ligger i Alessandria provinsen - nærmere bestemt kommunen Cassine. Marken dyrkes efter bæredygtige og økologiske principper, hvilket er tilfældet med alle di Grésys besiddelser.
Winemaker Matteo Sasso kører her en traditionel vinifikation, hvor mosten får lov til at ligge med skallerne i 10 dage. Malolaktisk gæring på ståltank. Herefter 5 måneders modning på let brugte egefade og yderligere modning på flaske, inden Matteo Sasso slipper den fri.
Farven er intens rubinrød med klare, lilla reflektioner. Stik snuden i glasset og bliv mødt med den rene, klassiske Barbera duft – solbær, hindbær, stikkelsbær, ribs og modne kirsebær. Den friske smag lader frugten komme fint til orde og den friske syre, som er Barberas adelsmærke holder blændende sammen på det hele. Kan nydes nu men er også sjov om 6-7 år.
Robert Parker
A release of 26,380 bottles, the Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Gresy 2021 Barbera d'Asti is a medium-weight expression with lots of bright and simple notes of cherry and raspberry, The wine delivers good power and intensity at below its weight class. There is bright acidity and an easy, silky mouthfeel that conjures a wine of clean simplicity that's great for pizza.
Falder talen på Barbaresco, er Gaja uden tvivl det mest kendte navn. Men nu handler det jo til syvende og sidst om, hvad der er i flasken ... og der vil vi vove at påstå at topvinene fra di Grésy godt kan stå på samme bord som Gaja.
Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy har været ejet af familien di Grésy siden 1797. Ejendommen omfatter fire ejendomme beliggende i Langhe og Monferrato, der er hjemsted for Piemontes største vine. Før 1960'erne fungerede godset som en traditionel gård, der producerede husdyr, grøntsager og frugter - herunder druer. På det tidspunkt blev druerne solgt til de fineste vinproducenter i området, som det var
traditionen i Langhe. I begyndelsen af 1970'erne indså Alberto di Grésy potentialet i sine vinmarker og besluttede, at han måtte vinificere sine egne druer.
I 1973 producerede Alberto sin første årgang med det formål at overføre terroirets, vinmarkernes og sortens klasse og karakter til flasken ved hjælp af den bedste tilgængelige teknologi og respekt for traditionen. I 2013 begyndte Albertos søn og datter, Alessandro og Ludovica di Grésy, deres eventyr i familiens vingård, hvor de arbejdede sammen med deres far. Den dag i dag vinificerer Marchesi di Grésy kun druer, der kommer fra deres ejendomme, 111 hektar vinmarker fordelt på Martinenga, Monte Aribaldo, La Serra og Monte Colombo ejendomme.
Martinenga-vingården er en af Langhes fineste og største enkeltejede "monopol" i regionen og er kendt for at producere nogle af de fineste Barbareschi. Den er beplantet med Nebbiolo-undersorterne Lampia, Rosé og Michet, hvis blanding producerer de mest elegante Nebbiolo-vine. Med sin sydlige eksponering, blå mergeljord og højder fra 220 til 280 meter har Martinenga cru ideelle vækstbetingelser, hvilket gør det muligt for Nebbiolo-frugten at nå fuld modenhed selv i vanskelige årgange.
Vinifikationen og modningen af vin fra alle fire ejendomme sker på Martinenga, og i 2000 besluttede familien at udvide kælderen. For at minimere miljøpåvirkningen på de omkringliggende bakker blev kælderen bygget helt under jorden. På denne måde var familien i stand til at reducere jordforbruget, samtidig med at de udnyttede den naturlige isolering af jorden, hvilket skabte ideelle betingelser for vinens aldring uden ekstern energikilde. En del af kældertaget og parkeringsområdet ved Marchesi di Gresy var også dækket af solpaneler, hvis årlige kapacitet er nok til at dække hele vingårdens energibehov.
Vi har hjemtaget en meget bred vifte af di Grésys fantastiske røde vine og må bare give dem vores varmeste anbefaling. Ædelt håndværk i alle flasker plus førsteklasses italiensk charme.
Land | Italien |
---|---|
Producent | Marchesi di Gresy |
Region | Piemonte |
Sub Region | Barbera |
Årgang | 2021 |
Volume | 75CL |
Druer | Barbera |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
90 point Vinous
The 2021 Barbera d'Asti is Racy exuberant, with attractive red/purplish fruit pushed forward. There's terrific purity and fine balance throughout. This is one of the best editions of the Asti Barbera I can remember tasting.