Marchesi di Gresy Barbaresco Camp Gros Martinenga Riserva 2017

SKU
7998
999,00 kr. v. 6 stk. 1.295,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
11.295,00 kr.
61.295,00 kr.999,00 kr.

Hvor Gaiun-parcellen ligger på den vestlige del af Martinenga-markerne, befinder Camp Gros sig på den østlige side - sydvendt oppe i 250 meters højde. Forholdene er ganske enkelt perfekte og resultatet er en eminent vin, der klart har noget burgundisk elegance og intensitet over sig, selvom det er Nebbiolo og ikke Pinot Noir.

Marken dyrkes efter økologiske og bæredygtige principper. Høstarbejdet foregår ved håndkraft og efter to gange fermentering, lader winemaker Matteo Sasso vinen modne først 12 måneder på franske egefade og dernæst 16 måneder på slovenske egetønder. Til sidst modning på flaske, så vi når op på de 50 måneders lagring, der minimum skal til for at kalde den Riserva. 

Farven er lys granatrød med smukke orange refleksioner. Duften er af en anden verden og byder på blommer, kirsebær, violer, rosenblade, sød tobak, lakrids og læder. Den intense, fløjlsbløde smag gentager duftens noter på bedste vis og munder ud i en mega blæret finish, som bliver ved og ved. Ingen tvivl om at vinen har et meget langt og smukt liv foran sig.  

Falder talen på Barbaresco, er Gaja uden tvivl det mest kendte navn. Men nu handler det jo til syvende og sidst om, hvad der er i flasken ... og der vil vi vove at påstå at topvinene fra di Grésy godt kan stå på samme bord som Gaja. 

Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy har været ejet af familien di Grésy siden 1797. Ejendommen omfatter fire ejendomme beliggende i Langhe og Monferrato, der er hjemsted for Piemontes største vine.  Før 1960'erne fungerede godset som en traditionel gård, der producerede husdyr, grøntsager og frugter - herunder druer.  På det tidspunkt blev druerne solgt til de fineste vinproducenter i området, som det var
traditionen i Langhe.  I begyndelsen af 1970'erne indså Alberto di Grésy potentialet i sine vinmarker og besluttede, at han måtte vinificere sine egne druer.

I 1973 producerede Alberto sin første årgang med det formål at overføre terroirets, vinmarkernes og sortens klasse og karakter til flasken ved hjælp af den bedste tilgængelige teknologi og respekt for traditionen. I 2013 begyndte Albertos søn og datter, Alessandro og Ludovica di Grésy, deres eventyr i familiens vingård, hvor de arbejdede sammen med deres far.  Den dag i dag vinificerer Marchesi di Grésy kun druer, der kommer fra deres ejendomme, 111 hektar vinmarker fordelt på Martinenga, Monte Aribaldo, La Serra og Monte Colombo ejendomme.
Martinenga-vingården er en af Langhes fineste og største enkeltejede "monopol" i regionen og er kendt for at producere nogle af de fineste Barbareschi. Den er beplantet med Nebbiolo-undersorterne Lampia, Rosé og Michet, hvis blanding producerer de mest elegante Nebbiolo-vine. Med sin sydlige eksponering, blå mergeljord og højder fra 220 til 280 meter har Martinenga cru ideelle vækstbetingelser, hvilket gør det muligt for Nebbiolo-frugten at nå fuld modenhed selv i vanskelige årgange.

Vinifikationen og modningen af vin fra alle fire ejendomme sker på Martinenga, og i 2000 besluttede familien at udvide kælderen. For at minimere miljøpåvirkningen på de omkringliggende bakker blev kælderen bygget helt under jorden. På denne måde var familien i stand til at reducere jordforbruget, samtidig med at de udnyttede den naturlige isolering af jorden, hvilket skabte ideelle betingelser for vinens aldring uden ekstern energikilde. En del af kældertaget og parkeringsområdet ved Marchesi di Gresy var også dækket af solpaneler, hvis årlige kapacitet er nok til at dække hele vingårdens energibehov.

Vi har hjemtaget en meget bred vifte af di Grésys fantastiske røde vine og må bare give dem vores varmeste anbefaling. Ædelt håndværk i alle flasker plus førsteklasses italiensk charme.

Leveres i original trækasse ved køb af 6 fl.

Hvor Gaiun-parcellen ligger på den vestlige del af Martinenga-markerne, befinder Camp Gros sig på den østlige side - sydvendt oppe i 250 meters højde. Forholdene er ganske enkelt perfekte og resultatet er en eminent vin, der klart har noget burgundisk elegance og intensitet over sig, selvom det er Nebbiolo og ikke Pinot Noir.

Marken dyrkes efter økologiske og bæredygtige principper. Høstarbejdet foregår ved håndkraft og efter to gange fermentering, lader winemaker Matteo Sasso vinen modne først 12 måneder på franske egefade og dernæst 16 måneder på slovenske egetønder. Til sidst modning på flaske, så vi når op på de 50 måneders lagring, der minimum skal til for at kalde den Riserva. 

Farven er lys granatrød med smukke orange refleksioner. Duften er af en anden verden og byder på blommer, kirsebær, violer, rosenblade, sød tobak, lakrids og læder. Den intense, fløjlsbløde smag gentager duftens noter på bedste vis og munder ud i en mega blæret finish, som bliver ved og ved. Ingen tvivl om at vinen har et meget langt og smukt liv foran sig.  

Falder talen på Barbaresco, er Gaja uden tvivl det mest kendte navn. Men nu handler det jo til syvende og sidst om, hvad der er i flasken ... og der vil vi vove at påstå at topvinene fra di Grésy godt kan stå på samme bord som Gaja. 

Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy har været ejet af familien di Grésy siden 1797. Ejendommen omfatter fire ejendomme beliggende i Langhe og Monferrato, der er hjemsted for Piemontes største vine.  Før 1960'erne fungerede godset som en traditionel gård, der producerede husdyr, grøntsager og frugter - herunder druer.  På det tidspunkt blev druerne solgt til de fineste vinproducenter i området, som det var
traditionen i Langhe.  I begyndelsen af 1970'erne indså Alberto di Grésy potentialet i sine vinmarker og besluttede, at han måtte vinificere sine egne druer.

I 1973 producerede Alberto sin første årgang med det formål at overføre terroirets, vinmarkernes og sortens klasse og karakter til flasken ved hjælp af den bedste tilgængelige teknologi og respekt for traditionen. I 2013 begyndte Albertos søn og datter, Alessandro og Ludovica di Grésy, deres eventyr i familiens vingård, hvor de arbejdede sammen med deres far.  Den dag i dag vinificerer Marchesi di Grésy kun druer, der kommer fra deres ejendomme, 111 hektar vinmarker fordelt på Martinenga, Monte Aribaldo, La Serra og Monte Colombo ejendomme.
Martinenga-vingården er en af Langhes fineste og største enkeltejede "monopol" i regionen og er kendt for at producere nogle af de fineste Barbareschi. Den er beplantet med Nebbiolo-undersorterne Lampia, Rosé og Michet, hvis blanding producerer de mest elegante Nebbiolo-vine. Med sin sydlige eksponering, blå mergeljord og højder fra 220 til 280 meter har Martinenga cru ideelle vækstbetingelser, hvilket gør det muligt for Nebbiolo-frugten at nå fuld modenhed selv i vanskelige årgange.

Vinifikationen og modningen af vin fra alle fire ejendomme sker på Martinenga, og i 2000 besluttede familien at udvide kælderen. For at minimere miljøpåvirkningen på de omkringliggende bakker blev kælderen bygget helt under jorden. På denne måde var familien i stand til at reducere jordforbruget, samtidig med at de udnyttede den naturlige isolering af jorden, hvilket skabte ideelle betingelser for vinens aldring uden ekstern energikilde. En del af kældertaget og parkeringsområdet ved Marchesi di Gresy var også dækket af solpaneler, hvis årlige kapacitet er nok til at dække hele vingårdens energibehov.

Vi har hjemtaget en meget bred vifte af di Grésys fantastiske røde vine og må bare give dem vores varmeste anbefaling. Ædelt håndværk i alle flasker plus førsteklasses italiensk charme.

Leveres i original trækasse ved køb af 6 fl.

Faktablad
LandItalien
Producent Marchesi di Gresy
RegionPiemonte
Sub RegionBarbaresco
Årgang2017
Volume75CL
DruerNebbiolo
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOWC

94 point Vinous

The 2017 Camp Gros Riserva is a pretty dense, potent wine. ... The 2017 is a georgeous Camp Gros.