Mahi The Alias Sauvignon Blanc 2016

219,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 179,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2792
219,00 Inkl. moms:
6 2792
219,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Hvid Marlborough Mahi 2016 75CL
94 Robert Parker

Parker siger det sådan her:”One of the best New Zeland Sauvignon Blancs I’ve ever tasted” og klasker 94 points på ryggen af Mahi The Alias Sauvignon Blanc. Druerne får winemaker Brian Bicknell fra den stenede jord på Byrne Vineyard, der ligger på en gammel flodseng i det kølige Marlborough.

Der høstes ved håndkraft og klaserne presses hele før fermentering på franske egefade. Herefter fik vinen lov at modne på kvaset i elleve måneder med jævnlig omrøring. Ud kommer en super fascinerende vin med sit helt eget udtryk, hvilket efterhånden er en sjældenhed i disse tider.

Glæd dig til en fantastisk duft af moden citron, røg, popcorn, vanilje, toast med smør … strejf af salt og mynte. Den koncentrerede, kraftfulde og runde smag gentager mange af duftens noter og tilføjer ikke mindst pink grape. Helt sin egen … på bedst tænkelige vis.

Robert Parker
.....One of the best New Zealand Sauvignon Blancs I've ever tasted.

Hvis man alene smager på, hvad der er i glasset, så kan New Zealand virkelig noget med at levere kvalitet til prisen. Og en af de absolut bedste eksponenter for den evne er uden tvivl Mahi fra Marlborough.

Mahi, der betyder ”vores arbejde, vores håndværk”, blev grundlagt af Brian og Nicola Bicknell tilbage i 2001. Deres fokus fra start var enkeltmark-vine, der skulle fremme og respektere individualiteten af de forskellige vinmarker, deres jord og placering. Samme bevæggrund smider de fleste andre producenter af enkeltmark-vine på bordet, men det som gør Mahi spændende i dén henseende er, hvor forskellige deres vine faktisk er.

Det skal så lige med, at Brian og Nicola Bicknell sidenhen også er begyndt at producere blends – både hvide og røde af slagsen. Men det skal de på ingen måde høre noget ondt for, da vinene er big time value for money. Og med blends er det jo ofte dér en winemaker virkelig viser sine evner. At Brian Bicknell har særlige evner, bliver igen og igen bekræftet af verdens førende vinanmeldere, der har et rigtig godt øje til Mahi … og her skeles ikke til pris … alene kvalitet.

Parret lagde ud med Sauvignon Blanc og Pinot Noir, som trives forrygende i det kølige new zealandske klima. Senere udvidede Mahi deres line-up med nogle glimrende Chardonnay-vine – både enkeltmark og blend.

Dyrkningen af markerne foregår med så lidt indblanding som mulig. Ved fermenteringen får druernes egne gærceller selv lov til at udføre deres magi uden hjælp fra gær udefra. Vinene modnes fortrinsvis på let brugte, franske egefade, der giver frugten lov til at komme frit til udtryk. Grundindstillingen om så lidt indblanding som mulig, går også igen i forhold til filtrering af Pinot Noir. Det sker nemlig slet ikke. Så det er på mange måder den rene vare, du har i glasset. Skål!