Mahi Marlborough Pinot Noir 2018

219,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 179,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2030
219,00 Inkl. moms:
6 2030
219,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
12 2030
219,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Rød Marlborough Mahi 2018 75CL
92 Jamie Goode
92 James Suckling

Det New Zealandske klima og terroir giver Pinot Noir fantastiske betingelser for at shine, hvilket Mahi vidner så strålende om. Vinen her er en blend af Pinot Noir fra tre marker i Marlborough – tre marker som bringer henholdsvis struktur, frugt i lange baner og markant dybde.  

Winemaker Brian Bicknell lader 30% af klaserne presse hele, så stilkene er med under fermenteringen. Herefter er vinen modnet på franske barriques i 13 måneder, inden turen over på flaske.

Stik snuden i glasset og nyd duften af røde kirsebær, blommer, nektariner, ferskner og ribs. Winemaking på højt niveau træder tydeligt frem i munden, hvor duftens noter træder frem i fuldendt balance og med en fin syre til at binde det hele sammen. Havde kostet noget ganske andet, hvis der stod Bourgogne på flasken.

Jamie Goode 92P
Blend of four different vineyards. 8 ton/ha at the most. Hand pick, sort, 30% stems. Small vats, hand plunged, wild ferments, 3 weeks on skins, go to barrel. This is ripe, sweet and quite textural with a nice spiciness under the red cherry and plum fruit. Has a bit of grip, and there’s a twist of damson bitterness and sour cherry that’s very pleasant. Nice mix of the sweet and savoury. Fresh style. 92/100

Hvis man alene smager på, hvad der er i glasset, så kan New Zealand virkelig noget med at levere kvalitet til prisen. Og en af de absolut bedste eksponenter for den evne er uden tvivl Mahi fra Marlborough.

Mahi, der betyder ”vores arbejde, vores håndværk”, blev grundlagt af Brian og Nicola Bicknell tilbage i 2001. Deres fokus fra start var enkeltmark-vine, der skulle fremme og respektere individualiteten af de forskellige vinmarker, deres jord og placering. Samme bevæggrund smider de fleste andre producenter af enkeltmark-vine på bordet, men det som gør Mahi spændende i dén henseende er, hvor forskellige deres vine faktisk er.

Det skal så lige med, at Brian og Nicola Bicknell sidenhen også er begyndt at producere blends – både hvide og røde af slagsen. Men det skal de på ingen måde høre noget ondt for, da vinene er big time value for money. Og med blends er det jo ofte dér en winemaker virkelig viser sine evner. At Brian Bicknell har særlige evner, bliver igen og igen bekræftet af verdens førende vinanmeldere, der har et rigtig godt øje til Mahi … og her skeles ikke til pris … alene kvalitet.

Parret lagde ud med Sauvignon Blanc og Pinot Noir, som trives forrygende i det kølige new zealandske klima. Senere udvidede Mahi deres line-up med nogle glimrende Chardonnay-vine – både enkeltmark og blend.

Dyrkningen af markerne foregår med så lidt indblanding som mulig. Ved fermenteringen får druernes egne gærceller selv lov til at udføre deres magi uden hjælp fra gær udefra. Vinene modnes fortrinsvis på let brugte, franske egefade, der giver frugten lov til at komme frit til udtryk. Grundindstillingen om så lidt indblanding som mulig, går også igen i forhold til filtrering af Pinot Noir. Det sker nemlig slet ikke. Så det er på mange måder den rene vare, du har i glasset. Skål!