Mahi Marlborough Chardonnay 2019

189,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 149,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2029
189,00 Inkl. moms:
6 2029
189,00 Inkl. moms:
169,00 Inkl. moms:
12 2029
189,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Hvid Marlborough Mahi 2018 75CL
92 Jamie Goode
92 James Suckling

Winemaker Brian Bicknell har opnået et imponerende resultat med denne blend, som består af Chardonnay fra tre marker – Taylor Vineyard, Twin Valleys Vineyard og Mahis egen mark. Strukturen og balancen i vinen holder høj klasse … og smagt blindt burde den koste meget mere.

Alle druerne høstes i hånden og presses som hele klaser. Herefter fermentering på franske egetønder alene ved druernes egne gærceller. Til sidst 11 måneder på brugte egefade før blend og turen på flaske.

Stik snuden i glasset og bliv mødt med duften af citron, syltet appelsin, røde æbler, hø plus let vanilje. Smagen kommer med en flot kompleksitet, der både er kendetegnet ved fylde og lethed, mens frugten viser, hvad den kan … og det er ikke så lidt! En frisk og charmerende Chardonnay år efter år.   

Jamie Goode
From three vineyards. Hand picked, no additions, whole cluster pressed to barrel with high solids. 15 months in barrel. Nice weight: there’s a spicy underpinning to the pear, apple and citrus fruit. Has a bit of nuttiness and a slight creaminess, with spicy bite on the finish. Nice depth and texture here.

James Suckling
Complex gunflint and lemon with grilled peach, warm butter and hazelnut. The palate has a crisp feel with buttered-peach flavors and a dry, crisp and elegant finish.

Hvis man alene smager på, hvad der er i glasset, så kan New Zealand virkelig noget med at levere kvalitet til prisen. Og en af de absolut bedste eksponenter for den evne er uden tvivl Mahi fra Marlborough.

Mahi, der betyder ”vores arbejde, vores håndværk”, blev grundlagt af Brian og Nicola Bicknell tilbage i 2001. Deres fokus fra start var enkeltmark-vine, der skulle fremme og respektere individualiteten af de forskellige vinmarker, deres jord og placering. Samme bevæggrund smider de fleste andre producenter af enkeltmark-vine på bordet, men det som gør Mahi spændende i dén henseende er, hvor forskellige deres vine faktisk er.

Det skal så lige med, at Brian og Nicola Bicknell sidenhen også er begyndt at producere blends – både hvide og røde af slagsen. Men det skal de på ingen måde høre noget ondt for, da vinene er big time value for money. Og med blends er det jo ofte dér en winemaker virkelig viser sine evner. At Brian Bicknell har særlige evner, bliver igen og igen bekræftet af verdens førende vinanmeldere, der har et rigtig godt øje til Mahi … og her skeles ikke til pris … alene kvalitet.

Parret lagde ud med Sauvignon Blanc og Pinot Noir, som trives forrygende i det kølige new zealandske klima. Senere udvidede Mahi deres line-up med nogle glimrende Chardonnay-vine – både enkeltmark og blend.

Dyrkningen af markerne foregår med så lidt indblanding som mulig. Ved fermenteringen får druernes egne gærceller selv lov til at udføre deres magi uden hjælp fra gær udefra. Vinene modnes fortrinsvis på let brugte, franske egefade, der giver frugten lov til at komme frit til udtryk. Grundindstillingen om så lidt indblanding som mulig, går også igen i forhold til filtrering af Pinot Noir. Det sker nemlig slet ikke. Så det er på mange måder den rene vare, du har i glasset. Skål!