Mahi Chardonnay Twin Valleys 2015

229,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Hvid Marlborough Mahi 2015 75CL
93 James Suckling

Elegant og fyldig enkeltmark-Chardonnay fra Twin Valley Vineyard i et af de køligere områder af Marlborough. Jorden på marken er både lerholdig og stenet, så der er både god dræning, men samtidig holder jorden på fugten i tørre perioder.

Winemaker Brian Bicknell presser alle klaser hele her og fermenterer juicen på franske barriques. Vinen får herefter lov til at modne i hele 15 måneder på egefade, før den kommer på flaske.
Den smukke gyldne farve lokker med duften af citrus, æbler, nektariner, smør, cashew-nødder og vanilje. Den kraftfulde smag folder sig ud på fornem vis og lader frugten vise, hvad den kan, inden en flot finish med et let strejf af peber sætter ind. Blændende til mad! 

James Suckling
There is an immediate sense of coolness to the nose with lime and preserved lemon aromas. The palate has stunning clarity with plenty of fruit power and weight. The acidity works well.

Hvis man alene smager på, hvad der er i glasset, så kan New Zealand virkelig noget med at levere kvalitet til prisen. Og en af de absolut bedste eksponenter for den evne er uden tvivl Mahi fra Marlborough.

Mahi, der betyder ”vores arbejde, vores håndværk”, blev grundlagt af Brian og Nicola Bicknell tilbage i 2001. Deres fokus fra start var enkeltmark-vine, der skulle fremme og respektere individualiteten af de forskellige vinmarker, deres jord og placering. Samme bevæggrund smider de fleste andre producenter af enkeltmark-vine på bordet, men det som gør Mahi spændende i dén henseende er, hvor forskellige deres vine faktisk er.

Det skal så lige med, at Brian og Nicola Bicknell sidenhen også er begyndt at producere blends – både hvide og røde af slagsen. Men det skal de på ingen måde høre noget ondt for, da vinene er big time value for money. Og med blends er det jo ofte dér en winemaker virkelig viser sine evner. At Brian Bicknell har særlige evner, bliver igen og igen bekræftet af verdens førende vinanmeldere, der har et rigtig godt øje til Mahi … og her skeles ikke til pris … alene kvalitet.

Parret lagde ud med Sauvignon Blanc og Pinot Noir, som trives forrygende i det kølige new zealandske klima. Senere udvidede Mahi deres line-up med nogle glimrende Chardonnay-vine – både enkeltmark og blend.

Dyrkningen af markerne foregår med så lidt indblanding som mulig. Ved fermenteringen får druernes egne gærceller selv lov til at udføre deres magi uden hjælp fra gær udefra. Vinene modnes fortrinsvis på let brugte, franske egefade, der giver frugten lov til at komme frit til udtryk. Grundindstillingen om så lidt indblanding som mulig, går også igen i forhold til filtrering af Pinot Noir. Det sker nemlig slet ikke. Så det er på mange måder den rene vare, du har i glasset. Skål!