Mahi Boundary Farm Sauvignon Blanc 2018

179,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 149,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 3072
179,00 Inkl. moms:
6 3072
179,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Hvid Marlborough Mahi 2018 75CL
92 Robert Parker
92 James Suckling

Sauvignon Blanc der virkelig vil noget – både i forhold til fylde, friskhed og dybde. Druerne kommer fra en lille parcel, der ligger på en bakkeskråning nær Blenheim, New Zealand. Marken er nordvendt og druerne får derfor flest mulige soltimer til gavn for modningen.

Der høstes i hånden og alle klaser presses hele, hvorefter det hedder fermentering på franske egefade. Winemaker Brian Bicknell modner herefter vinen i 11 måneder på kvaset med jævnlig omrøring.

Den lyse farve lukker op for duften af ferskensten, modne æbler, pink guava, grape og friske urter. Den fyldige smag kommer med en venlig hilsen fra egefadene … og af duftens noter træder især grape, modne æbler og fersken frem. Total gennemført Sauvignon Blanc af høj klasse.

James Suckling
A flinty and gently funky nose with grapefruit and fresh lemons, this has a deeply juicy and fresh palate that offers a plush and long, succulent finish.

Robert Parker
All hand-picked, whole-cluster pressed and barrel-fermented with indigenous yeasts, the 2018 Single Vineyard Boundary Farm Sauvignon Blanc gets the Full Monty. It's a bit herbal on the nose, then medium to full-bodied on the palate, with a creamy texture. Lush and round, it nevertheless reveals a long, intense finish loaded with citrus, melon and spice.

Hvis man alene smager på, hvad der er i glasset, så kan New Zealand virkelig noget med at levere kvalitet til prisen. Og en af de absolut bedste eksponenter for den evne er uden tvivl Mahi fra Marlborough.

Mahi, der betyder ”vores arbejde, vores håndværk”, blev grundlagt af Brian og Nicola Bicknell tilbage i 2001. Deres fokus fra start var enkeltmark-vine, der skulle fremme og respektere individualiteten af de forskellige vinmarker, deres jord og placering. Samme bevæggrund smider de fleste andre producenter af enkeltmark-vine på bordet, men det som gør Mahi spændende i dén henseende er, hvor forskellige deres vine faktisk er.

Det skal så lige med, at Brian og Nicola Bicknell sidenhen også er begyndt at producere blends – både hvide og røde af slagsen. Men det skal de på ingen måde høre noget ondt for, da vinene er big time value for money. Og med blends er det jo ofte dér en winemaker virkelig viser sine evner. At Brian Bicknell har særlige evner, bliver igen og igen bekræftet af verdens førende vinanmeldere, der har et rigtig godt øje til Mahi … og her skeles ikke til pris … alene kvalitet.

Parret lagde ud med Sauvignon Blanc og Pinot Noir, som trives forrygende i det kølige new zealandske klima. Senere udvidede Mahi deres line-up med nogle glimrende Chardonnay-vine – både enkeltmark og blend.

Dyrkningen af markerne foregår med så lidt indblanding som mulig. Ved fermenteringen får druernes egne gærceller selv lov til at udføre deres magi uden hjælp fra gær udefra. Vinene modnes fortrinsvis på let brugte, franske egefade, der giver frugten lov til at komme frit til udtryk. Grundindstillingen om så lidt indblanding som mulig, går også igen i forhold til filtrering af Pinot Noir. Det sker nemlig slet ikke. Så det er på mange måder den rene vare, du har i glasset. Skål!