Maçanita Tinto 2020

145,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 115,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4630
145,00 Inkl. moms:
6 4630
145,00 Inkl. moms:
115,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Portugal Rød Douro Maçanita 2020 75CL
90 Robert Parker

Tinto er en blanding af Touriga Nacional og Sousão. I glasset har den en smuk violetrød farve. Den byder på masser af frugt, god syre og er flot afbalanceret. I munden møder du smagen af blommer og jordbær.

Tinto kan drikkes nu, men kan snildt gemmes det næste årti.

Robert Parker
The 2019 Tinto is a 55/20 blend of Touriga Nacional and Sousão, with the remaining 25% a field blend from old vines (80+ years), unoaked and coming in at 13.4% alcohol. This is not the most interesting red of this group, but it is reasonably priced in this lineup. It has a bold, fruit-forward demeanor and a real backbone. Most of all, though, it puts that into a precise package with good acidity and a balanced demeanor. On the finish, it has some plums and strawberries mingled together. This is nicely done at a good price. There were 60,000 bottles produced.

Måske har du ikke smagt portugisisk vin, der har fået dig til at sige ”wow”, men det kan vinene fra Maçanita virkelig! Selv Robert Parker er enig, og har givet deres vine helt op til 96 point. Det er det passionerede søskendepar Joana og António Maçanita, der står bag vinhuset og som også er vinmagerne bag alle disse fantastiske vine. Inden de startede projektet, arbejdede de hver især med vin, men de havde altid en drøm om at skabe noget sammen. Det gjorde de i 2011, hvor Maçanita blev født, og siden da, er det gået stærkt fremad!

Gennem vinene udforsker de Douro-terroirets mangfoldighed i sin reneste og mest trofaste form. Her går man ikke efter en særlig stil og vinfremstillingsprocessen er ikke-påtrængende – i stedet respekterer man Douro-terroiret, og målet er netop at lade terroiret udspille sig i vinen

Douro-regionen har et bjergrigt terræn, og en stor variation af højder og temperaturer. Den starter på den vestlige side af Portugal, omkring 50 km fra havet, og ender nær den spanske grænse.

Søster-bror-teamet har søgt efter gamle vinstokke og druer i Douro, og laver mange af deres vine fra meget gamle vinmarker – den ældste beliggende i Carlão-området er hele 150 år gammel.

Netop fordi de hylder det mangfoldige terroir i området, har deres vine også forskellige udtryk. De har en klasse af vine, særligt de hvide, som Joana kalder: ”no fruit” vine – hvilket betyder at vinene ikke er frugtagtige, men har et ”stenet” og jordagtigt udtryk med masser af struktur. Det er eksempelvis gældende for deres Branco As Olgas. Men de har også vine som har masser af kraft og frugt over sig – som den røde version af As Olgas.

Gennem livlige diskussioner, grin og masser af hårdt arbejde, skabes disse fantastiske vine. Og måske er det netop dén dynamik, som kun findes hos et søskendepar, som gør resultatet så godt!

Vi er stolte af at kunne tilbyde et udvalg af både røde og hvide vine fra portugisiske Maçanita!