Lucien Albrecht Riesling Réserve 2021

129,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 109,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5039
129,00 Inkl. moms:
6 5039
129,00 Inkl. moms:
109,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Hvid Alsace Lucien Albrecht 2021 75CL
90 Wine & Spirits

Riesling bliver dyrket over det meste af verden, men nogle af de absolut bedste resultater kommer fra Alsace, hvor man har dyrket druen siden 1400-tallet. Albrecht startede op i 1425, så familien har kun små 600 års erfaring med Riesling, men gør det fremragende alligevel.  

2021-udgaven er en tør, rank og yderst forfriskende vin med en indbydende duft af citrus, limesaft og grønne æbler. Smagen domineres af æbler, pærer og citrus, der ledsages af tropisk frugt og strejf af kalksten.   

Nyd den nu eller læg den roligt hen, da Riesling er en af de druetyper med længst levetid. Selv 100 år gamle Riesling-vine kan stadig være en nydelse at drikke. Men nyd den selv i stedet for at lade den gå i arv. 

Har du set filmen Somm: Into the Bottle? Så ved du at vinene fra Alsace har en meget stor plads i hjerterne hos mange af verdens førende sommeliers. De falder alle for renheden. Kompleksiteten. Elegancen. Historien.
Vinene fra Lucien Albrecht er ingen undtagelse. Albrechts historie går helt tilbage til 1425, hvor Romanus Albrecht grundlagde vingården … mens Erik af Pommern var dansk konge. Gennem tiden har Albrecht stået bag mange af de fremskridt og innovative tiltag, der har været med til at skabe regionens fornemme ry. Albrecht er eksempelvis en af de tre grundlæggere af Crémant d’Alsace.

Albrecht skaber vin bl.a. fra flere hundreder år gamle Grand Cru marker – heriblandt Pfingstberg, Spiegel og Ollwiller.  Druerne er især Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris, som håndplukkes og presses i hele klaser. Lagring sker på rustfri ståltanke eller egetønder alt efter, hvilken drue og stil der arbejdes med.

Har du aldrig været i Alsace, så sæt det meget højt på listen. Det er et af verdens smukkeste vinområder og fyldt med blændende Michelin-restauranter. Tager du derned, er der alle muligheder for at smage vinene fra Albrecht. Det kan du læse meget mere om på lucien-albrecht.com.