Lucien Albrecht Pinot Gris Pfingstberg Grand Cru 2015

199,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 169,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5043
199,00 Inkl. moms:
6 5043
199,00 Inkl. moms:
169,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Hvid Alsace Lucien Albrecht 2015 75CL
Gold Medal Feminalise

Pinot Gris har mange ansigter alt efter hvor og hvordan den bliver dyrket. Det mest interessante udtryk får den i Alsace … ikke mindst når druerne bliver dyrket på en førende Grand Cru mark som Pfingstberg. Her er der fuld skrue på aromaer og smagsnoter til forskel fra eksempelvis den italienske udgave Pinot Grigio, som mest er til at slukke tørst i en meget varm sommerdag.

I glasset fremstår vinen gylden og med høj densitet. Duftbilledet er malet med saftig gul pære, abrikos, ananas, honning og lidt krystalliseret ingefær. I munden fremstår vinen rund, kraftig og koncentreret med ivrige smagsnoter af pikant citron, stjernefrugt, honning og gardenia … det hele i fuldendt balance.

Har du set filmen Somm: Into the Bottle? Så ved du at vinene fra Alsace har en meget stor plads i hjerterne hos mange af verdens førende sommeliers. De falder alle for renheden. Kompleksiteten. Elegancen. Historien.

Vinene fra Lucien Albrecht er ingen undtagelse. Albrechts historie går helt tilbage til 1425, hvor Romanus Albrecht grundlagde vingården … mens Erik af Pommern var dansk konge. Gennem tiden har Albrecht stået bag mange af de fremskridt og innovative tiltag, der har været med til at skabe regionens fornemme ry. Albrecht er eksempelvis en af de tre grundlæggere af Crémant d’Alsace.

Albrecht skaber vin bl.a. fra flere hundreder år gamle Grand Cru marker – heriblandt Pfingstberg, Spiegel og Ollwiller.  Druerne er især Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris, som håndplukkes og presses i hele klaser. Lagring sker på rustfri ståltanke eller egetønder alt efter, hvilken drue og stil der arbejdes med.

Har du aldrig været i Alsace, så sæt det meget højt på listen. Det er et af verdens smukkeste vinområder og fyldt med blændende Michelin-restauranter. Tager du derned, er der alle muligheder for at smage vinene fra Albrecht. Det kan du læse meget mere om på lucien-albrecht.com.