Lucien Albrecht Gewurtztraminer Vendages Tardive 2018 75CL

339,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 279,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5045
339,00 Inkl. moms:
6 5045
339,00 Inkl. moms:
279,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Hvid Alsace Lucien Albrecht 2015 75CL

Kort fortalt en fantastisk vin lavet på Gewürztraminer-druer, der med fuldt overlæg er blevet hængende længere for at blive angrebet af Botrytis Cinerea – nok bedre kendt som ædel råd. Først dér bliver de høstet, hvilket kan være en hel del uger efter den normale høst. (Vendanges Tardive betyder sen høst…)

Når den ælde råddenskab indtræder, er sukkerindholdet i druejuicen blevet ekstremt højt som følge af dehydrering … hvilket også gør vinen mere oliet i konsistensen.

Duften kredser primært omkring ferskner, pærer, flydende honning, hvide blomster, hybenroser og lidt brunet smør. Aromaerne fører over i et yderst komplekst og sødmefyldt smagsbillede præget af solmodne gule blommer og abrikoser … det hele i perfekt balance.

Har du set filmen Somm: Into the Bottle? Så ved du at vinene fra Alsace har en meget stor plads i hjerterne hos mange af verdens førende sommeliers. De falder alle for renheden. Kompleksiteten. Elegancen. Historien.

Vinene fra Lucien Albrecht er ingen undtagelse. Albrechts historie går helt tilbage til 1425, hvor Romanus Albrecht grundlagde vingården … mens Erik af Pommern var dansk konge. Gennem tiden har Albrecht stået bag mange af de fremskridt og innovative tiltag, der har været med til at skabe regionens fornemme ry. Albrecht er eksempelvis en af de tre grundlæggere af Crémant d’Alsace.

Albrecht skaber vin bl.a. fra flere hundreder år gamle Grand Cru marker – heriblandt Pfingstberg, Spiegel og Ollwiller.  Druerne er især Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris, som håndplukkes og presses i hele klaser. Lagring sker på rustfri ståltanke eller egetønder alt efter, hvilken drue og stil der arbejdes med.

Har du aldrig været i Alsace, så sæt det meget højt på listen. Det er et af verdens smukkeste vinområder og fyldt med blændende Michelin-restauranter. Tager du derned, er der alle muligheder for at smage vinene fra Albrecht. Det kan du læse meget mere om på lucien-albrecht.com.