López de Heredia Viña Cubillo Tinto Crianza 2010 75CL

199,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 149,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 5459
199,00 Inkl. moms:
6 5459
199,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Spanien Rød Rioja López de Heredia 2010 75CL
93 Robert Parker

Viña Cubillo har tilbragt 3 år på fade og endnu flere på flaske, før den blev frigivet til salg – langt, langt længere lagring end loven foreskriver. Den kunne således frigives som gran reserva, hvis man ville – men det vil man ikke! López de Heredia fra Haro i la Rioja Alta står som definitionen på old school, ikke bare i traditionsrige Rioja, men er faktisk enestående i hele vinverdenen. Kun meget lidt er ændret siden dannelsen i 1877.

Alle druer i produktionen høstes fra egne marker - i dette tilfælde fra 'Las Cubillas', hvor alle vinstokke med et aldersgennemsnit på ca. 50 år står som bush vines, dvs. uden opbinding. Vinifikation og lagring foregår på amerikanske egefade fra eget bødkeri. Gæringsfadene er gamle, neutrale fade på 24.000 liter, mens lagringsfadene er på 225 liter. Kun en lille andel af fadene er nye - de fleste er ældgamle og dækket af vinsten, så fadene mest af alt fungerer som neutrale beholdere snarere end smagsgivere, hvilket også er nødvendigt hvis vinen skal have balance, når man lagrer så længe som López de Heredia. Filtrering anvendes ikke – her omstikkes et par gange årligt og før aftapning direkte fra fadet, klares der på gammeldags manér med æggehvider.

Denne crianza oser ikke af vaniljearomatiseret kaffe, men har fokus på den rød og elegant kirsebærfrugt med lidt jod-referencer, som la Rioja Alta i de rigtige hænder kan give vinene. Desuden fornemmer man de jord-, læder- og tobaksagtige lagringsaromaer og en perfekt afrundet, læskende vin, man har lyst til at drikke! Dette er ikke tætpakket monster-Rioja men vel nærmest det modsatte. 

Robert Parker 93P
The 2010 Viña Cubillo Tinto Crianza is superb and shows great depth and nuance, with great freshness, and the red cherries are complemented by notes of blood oranges, nutmeg and other spices. It has a soft and harmonious palate, with great balance and very good freshness.