López de Heredia Viña Cubillo Tinto Crianza 2009 0,75

199,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 149,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4843
199,00 Inkl. moms:
6 4843
199,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Spanien Rød Rioja López de Heredia 2009 750
92 Robert Parker

Viña Cubillo har tilbragt 3 år på fade og endnu flere på flaske, før den blev frigivet til salg – langt, langt længere lagring end loven foreskriver. Den kunne således frigives som gran reserva, hvis man ville – men det vil man ikke! López de Heredia fra Haro i la Rioja Alta står som definitionen på old school, ikke bare i traditionsrige Rioja, men er faktisk enestående i hele vinverdenen. Kun meget lidt er ændret siden dannelsen i 1877.

Alle druer i produktionen høstes fra egne marker - i dette tilfælde fra 'Las Cubillas', hvor alle vinstokke med et aldersgennemsnit på ca. 50 år står som bush vines, dvs. uden opbinding. Vinifikation og lagring foregår på amerikanske egefade fra eget bødkeri. Gæringsfadene er gamle, neutrale fade på 24.000 liter, mens lagringsfadene er på 225 liter. Kun en lille andel af fadene er nye - de fleste er ældgamle og dækket af vinsten, så fadene mest af alt fungerer som neutrale beholdere snarere end smagsgivere, hvilket også er nødvendigt hvis vinen skal have balance, når man lagrer så længe som López de Heredia. Filtrering anvendes ikke – her omstikkes et par gange årligt og før aftapning direkte fra fadet, klares der på gammeldags manér med æggehvider.

Denne crianza oser ikke af vaniljearomatiseret kaffe, men har fokus på den rød og elegant kirsebærfrugt med lidt jod-referencer, som la Rioja Alta i de rigtige hænder kan give vinene. Desuden fornemmer man de jord-, læder- og tobaksagtige lagringsaromaer og en perfekt afrundet, læskende vin, man har lyst til at drikke! Dette er ikke tætpakket monster-Rioja men vel nærmest det modsatte. 

Robert Parker 92P
The red they say was born to go with tapas and sold in local restaurants is the 2009 Viña Cubillo Tinto Crianza. 2009 was a warm and ripe year, and this blend of Tempranillo, 20% Garnacha (or the masculine Garnacho they like to use) plus 5% each Graciano and Mazuelo from limestone soils with quite a lot of clay, feels juicy and soft. It fermented with natural yeasts in large oak vats and matured in used barriques for three years. This is a bottling that has grown and improved a lot since 2004-2005. It shows very good balance between fruit and more developed aromas, with hints of leather and cherries, spices and smoke, very clean and with good volume in the palate. It's usually a little riper and with higher alcohol than Tondonia or Bosconia, with the character, finesse and elegance of a classical Reserva. 93,000 bottles produced. It was bottled in April 2013.