López de Heredia Viña Bosconia Reserva 2006 75CL

275,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 225,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4845
275,00 Inkl. moms:
6 4845
275,00 Inkl. moms:
225,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Spanien Rød Rioja López de Heredia 2006 750
94 Robert Parker

Bosconia Reserva er en anelse mere frugtig end Tondonia Reserva, hvor sidstnævnte oftest byder på mere struktur. Viña Bosconia Reserva har tilbragt 5 år på fade og siden 6 år på flaske, før den blev frigivet til salg – langt, langt længere lagring end loven foreskriver selv for gran reserva. López de Heredia fra Haro i la Rioja Alta står som definitionen på old school, ikke bare i Rioja, men er enestående i hele vinverdenen. Meget lidt er ændret her siden dannelsen i 1877. Alle druer i produktionen høstes fra egne marker - i dette tilfælde 'Bosconia', hvor alle vinstokke - helt usædvanligt for Rioja - står som bush vines, dvs. uden opbinding.

Gæringen foregår i 24.000 liters åbne egefade med over 130 år på bagen. Eftersom fadene har fået lov at beholde en del af vinstenslaget, så fungerer dette lags ujævnheder som et perfekt sted for den vildgær, der sørger for en uproblematisk spontangæring af den nye høst. Til lagring anvendes hovedsageligt gamle barriques af amerikansk eg. Filtrering anvendes ikke – her omstikkes blot et par gange årligt og resten klares med klaring på gammeldags manér med æggehvider. Blendet udgøres af 80% tempranillo, 15% garnacha, mens de resterende 5% udgøres af graciano og mazuelo. 

Viña Bondonia Reserva 2006 er drikkemoden nu, men den kan også gemmes mindst et årti endnu. I duft og smag finder den opmærksomme vinnyder svævende, æteriske aromaer af rød frugt, lidt læder, ceder, efterårsskovbund med mos og svampe. 

Robert Parker 94P
The 2006 Viña Bosconia Reserva, always more rustic and powerful than the Viña Tondonia, was cropped from a warm and early harvest and is a blend of Tempranillo with 15% Garnacha and 5% Graciano and Mazuelo. This wine matures in used American oak barrels for five years. It has a very developed nose, and as winemaker Mercedes López de Heredia noted, "It could be confused with a Gran Reserva, as I see it more tertiary and developed." These are amazing wines, clean and complex, with polished tannins and surprisingly good acidity. I have the idea of 2006 as a warmer vintage, but it's not true throughout Rioja; as I've seen with other wines, like the ones from Muga, in this cooler part of Rioja, the vintage was much better. There are some dusty tannins and some flavors that still remind you of fresh fruit. 72,000 bottles were filled in June 2013.